Boli

#accidente la locul de munca #accidente grave #accidente

Romania, in topul Europei privind accidentele la locul de munca. Cele mai periculoase meserii

Peste 2.7 milioane de accidente grave si aproximativ 3.700 de accidente fatale au avut loc in timpul orelor de munca, in Uniunea Europeana, arata statistici recente. Cercetatorii plaseaza Romania pe locul doi, cu nu mai putin de 3.8 accidente mortale la 100.000 de angajati.

 

Cea mai mare incidenta a accidentelor mortale la locul la munca a fost inregistrata in Portugalia: 4.3 decese provocate de accidentele la locul de munca la 100.000 persoane angajate. In timp ce locul trei a fost ocupat de Letonia cu 3.6 decese la 100.000 de angajati, conform celui mai recent studiu privind accidentele grave si mortale la locul de munca în Uniunea Europeana, publicat de catre ESAW (Statistici Europene privind Accidentele la Locul de Munca).

Pe de alta parte, Romania inregistreaza cele mai scazute scoruri in ceea ce priveste accidentele grave la locul de munca: sub 100 de accidente serioase la 100.000 angajati.

Studiul indica, de asemenea, faptul ca rata de incidenta medie pentru accidentele grave la locul de munca pentru barbati este cu 4.9 mai mare decat cea inregistrata la femei. O explicatie a acestei diferente o constituie natura muncii desfasurate.

67,8% dintre accidentele mortale petrecute in timpul orelor de munca si 48,5% dintre accidentele grave din UE au avut loc in sectoare economice precum: constructii, industrie, transport si depozitare, agricultura, silvicultura si pescuit. 23,1% dintre accidentele fatale la locul de munca in UE In 2011 au avut loc in domeniul constructiilor, in timp ce sectorul industrial detinea urmatoarea pondere in clasament 16,5%.

 

Studiul defineste un accident la locul de munca drept un episod neasteptat pe parcursul orelor de lucru care conduce la prejudicii mentale sau fizice. Un accident grav la locul de munca implica absenta victimei in termen de trei sau mai multe zile, iar accidentele fatale sunt acelea care duc la decesul victimei, in termen de 1 an de zile de la data producerii accidentului.

Sursa foto: pixgood.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului