Boli

Reumatismul, piedica in calea mersului

Reumatismul, caracterizat in general prin inflamarea si degenerarea articulatiilor, este o afectiune care „stanjeneste” buna functionare a aparatului locomotor. Se pare ca exista minimum 40 de forme de reumatism care se manifesta sub mai multe feluri.

 

Durerea din articulatii . Aceasta senzatie survine in momentul in care articulatia este implicata intr-un proces, de exemplu mersul sau statul in picioare. De obicei, se calmeaza si dispare in urma repausului, insa reapare in caz de efort sau oboseala. In general, la sfarsitul zilei, cand corpul este foarte obosit durerea isi face simtita prezenta si este mult mai intensa.

Rigiditatea articulara. Este diferita de durerea articulara, insa se manifesta asemanator. Poate fi insotita de durerea din articulatii sau poate fi intalnita izolat.

Impotenta functionala . Este rezultatul rigiditatii si uneori al deformatiilor si distructiilor articulare. De obicei afecteaza viata sociala a bolnavilor, creand dificultati in a exercita actiuni precum pieptanatul sau imbracatul. In urma unor activitati precum cusutul, scrisul, statul in picioare, mersul pe jos mult timp, afectiunea se agraveaza.

Deformarile articulare. Acestea sunt variate ca forma de aparitie, unele fiind malformatii ale extremitatilor osoase, congenitale sau dobandite, care pot fi cauza unor artroze secundare. Alteori sunt consecintele unei boli primitive a articulatiei, reactii ale capsulei, ale ligamentelor sau tendoanelor, determinand o atitudine vicioasă a articulatiei.

Cauzele reumatismului

Medicii sunt de parere ca una dintre cauzele aparitiei reumatismului este strans legata de prezenta in organism a unor bacterii, de exemplu streptococul beta-hemolitic. O alta cauza este data de tulburarea functionarii sistemului imunitar. Specialistii in medicina naturista considera ca principalul factor cauzator al reumatismului este circulatia sangvina deficitara in zona articulatiilor si prezenta in sange a unor reziduri greu solubile, care se depoziteaza in timp in articulatii.

Alcoolul, benefic in tratarea reumatismul

Cercetatorii de la Institutul medical Karolinska din Stockholm au demostrat faptul ca un consum regulat de trei pahare de vin sau bere, saptamanal, poate reduce la jumatate riscul de a suferi de poliartrita reumatoida.

Specialistii au analizat consumul de alcool in cazul a peste 2.000 de barbati si femei, care sufereau sau nu de probleme articulare. In plus, in doze moderate, alcoolul incetineste declinul mental, ne fereste de bolile inimii, accidente cerebrale, maladia Alzheimer sau anumite cancere.

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare