Boli

#respiratie urat mirositoare #igiena dentara #stres #respiratie neplacuta

Respiratia neplacuta iti face probleme? O poti pune pe seama stresului

Cei mai multi oameni se confrunta, la un moment dat in viata, cu problema respiratiei urat mirositoare. Denumita si halena sau halitoza, respiratia neplacuta este cauzata de excesul de bacterii din cavitatea bucala, acumulate cand consumi alimente picante si igiena ta orala nu este intretinuta corespunzator.

Pe langa factorii deja cunoscuti ce pot cauza o respiratie urat mirositoare (igiena orala deficitara, probleme ale plamanilor sau infectarea sinusurilor etc.), in urma unor studii recente s-a decoperit ca si stresul poate sa duca la aparitia respiratiei urat mirositoare.

Stresul si respiratia neplacuta

In momentul in care esti stresat, sistemul nervos simpatic intervine impiedicand producerea de saliva, fenomen care determina uscarea gurii. Dr. Phil Stemmer de la Fresh Breath Centre din Londra este de parere ca acest fenomen are drept rezultat o respiratie respingatoare, gazele eliberate de bacterii fiind retinute, de obicei, de saliva si inghitite. Poti rezolva aceasta problema band apa si mestecand guma fara zahar.

Alege o apa de gura fara alcool

In momentul in care consumi alcool, organismul tau se deshidrateaza, iar gura devine uscata, deci neplacut mirositoare. Acelasi rezultat il are si apa de gura cu alcool. Alcoolul stopeaza eliberarea hormonului antidiuretic, responsabil cu retentia urinei. De asemenea, dormitul cu gura deschisa, fumatul, consumul de cafea si practicarea exercitiilor fizice fara sa te hidratezi duc si ele la uscarea cavitatii bucale. Pentru a solutiona aceasta problema, foloseste intotdeauna apa de gura fara alcool.

Atentie la carbohidrati

Respiratia urat mirositoare mai este cauzata si de un consum scazut de carohidrati. Fenomenul este valabil si in cazul persoanelor care sufera de diabet, intrucat, in acest caz, ficatul arde grasimile producand ketone care imprastie o miasma metalica. La fel si in cazul cirozei, ficatul nu proceseaza corespunzator nutrientii din mancare si elimina diversi compusi cu un miros neplacut care favorizeaza instalarea halenei.

Sursa foto: stephensdentistry.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare