Boli

#remedii naturale paduchi #cum scapi de paduchi #tratare paduchi #scapa de paduchi #remedii naturale #paduchi

Remedii naturale pentru a scapa de paduchi

Multe persoane se sperie la ideea ca ar avea un scalp plin de paduchi, mai ales daca este copilul lor in aceasta ipostaza. Iata cateva informatii care te pot ajuta in aceasta situatie si remedii naturale pentru a scapa de paduchi:

Ce sunt cu adevarat paduchii?

Paduchii sunt mici paraziti fara aripi care se hranesc cu niste cantitati foarte mici de sange pentru supravietuire. Pentru ca ei nu au cum sa zboare si sa se deplaseze usor au nevoie de o gazda si de aceea mor in 24-48 de ore din momentul in care nu mai au cum sa se hraneasca. Ei traiesc pe scalpul oamenilor.

Cum se transmit paduchii?

Cel mai adesea se transmit prin contact direct de la scalp la scalp. De aceea copiii sunt foarte des infectati cu acest parazit. De asemenea se pot secundar transmite prin lucrurile folosite la comun, precum caciulile sau periile de par date de la o persoana la alta, asternuturi de pat sau chiar esarfe.

Cum scapam de paduchi?

Este destul de dificil la prima vedere sa scapam de paduchi pentru ca ei se inmultesc repede si pentru ca femelele depun oua care vor produce si mai multi paduchi, chiar daca omul a reusit sa scape de paduchii deja existenti. De aceea pentru a elimina complet problema, trebuie sa eliminam atat ouale, cat si larvele sau paduchii maturi.

Una dintre variantele de a scapa de paduchi este folosirea unor pieptani cu dintii fini special pentru paduchi. Se pune pe parul ud balsam gros alb pentru par, combinat cu bicarbonat de sodiu. Apoi se separa parul in sectiuni si se ajunge cu grija in orice mica parte a scalpului cu ajutorul pieptanului special. Apoi se sterge si indeparteaza solutia pusa pe masura ce se inainteaza. Se face acest proces la fiecare doua zile pana la 2 saptamani sau pana cand inceteaza sa mai apara nici un parazit viu.

Arborele de ceai

Se poate folosi si uleiul esential de arbore de ceai pentru a indeparta acesti paraziti. Studiile arata ca are in compozitie doua insecticide. El se amesteca cate trei pana la cinci picaturi de ulei in 30 de grame de sampon si or sa apara rezultate pozitive.

Ulei de arbore (Neem Oil)

Este similar ca actiune cu uleiul de arbore de ceai, insa se pun in sampon cam 10 picaturi in 30 de grame de sampon si se lasa aproximativ 20 de minute pe par pana la spalare. Acest ulei nu miroase bine, insa poate ajuta in lupta cu paduchii.

Uleiul de lavanda

Uleiul de lavanda este extrem de eficient in cazul uciderii paduchilor. Se pun 2 picaturi in 10 mililitri de apa si se fac spalari pe par o data pe saptamana pentru trei saptamani.

Otetul

Otetul ajuta in uciderea oualelor de paduchi, dar nu este prea eficient in a indeparta paduchii adulti. Dar este bine sa se utilizeze la a spala parul in 50 de mililitri de apa si 50 de mililitri de otet.

Sursa foto: sinclairstoryline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului