Boli

# digestie usoara sarbatori # ceaiuri digestie #ceaiuri balonare #digestie

Remedii naturale care te scapa rapid de balonare. 5 ceaiuri care ajuta digestia dupa Sarbatori!

Ai mancat prea mult de Craciun si nu mai scapi de balonare? Ai la de indemana cateva remedii naturale, care te vor ajuta sa ai o digestie usoara rapid. 

Iata cateva ceaiuri care te vor scapa de durerile abdominale usor si repede: 

Ceaiul de tei sau rozmarin, un ajutor pentru ficatul obosit

Dupa mesele imbelsugate de Sarbatori, ficatul tau are nevoie sa-si regaseasca echilibrul. Prepara un ceai de tei sau de rozmarin. Pune 3 pliculete cu ceai de tei intr-un litru cu apa. Adu la fierbere si lasa-l pe foc mic apoi inca 20 minute. Scoate pliculetele si varsa ceaiul intr-un termos. Adauga sucul de la o lamaie si bea-l zilnic intr-o cura de 15-20 zile.

Ceaiul de menta si roinita ajuta digestia

Daca stomacul iti joaca feste si ai probleme de digestie, prepara-ti un ceai de menta si roinita. Varsa 1 lingurita cu menta si 1 lingurita cu roinita intr-o ceasca cu apa fierbinte. Lasa la infuzat 10 minute, adauga apoi 1/4 lingurita de miere si 1 picatura de ulei esential de lamaie. Bea o ceasca dupa fiecare masa copioasa.

Ceaiul de chimen

Este cel mai potrivit remediu dupa mesele copioase. Usureaza tranzitul intestinal, combate gazele si stimuleaza pancreasul, pentru a asimila alimentele rapid. 

Ceaiul de ghimbir 

Este excelent pentru cei care sufera de dureri de bila, de digestie "lenesa" si de dureri de stomac. Ghimbirul are un gust excelent si se gaseste in plafare, in doze speciale pentru ceaiuri.

Ceaiul de anason 

Ceaiul de anason este indicat pentru a trata aerofagia. Aerofagia este provocata de inghitirea aerului, in special in timpul mesei, si induce o neplacuta senzatie de disconfort digestiv. Aerul ajuns in stomac produce o serie de complicatii, precum balonarea, eructatiile, durerile abdominale sau flatulenta. 

Pentru a combate aerofagia, se recomanda o cana de anason verde dupa fiecare masa. Reteta pentru prepararea ceaiului de anason: varsa o lingurita cu seminte de anason verde in 250 ml de apa rece. Adu la fierbere si lasa la fiert 3 minute, apoi la infuzat 5 minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului