Boli

#tesut vaginal #regenerare #menopauza

Regenerarea tesutului vaginal

La fel ca toate celelalte organe din corpul nostru, aparatul genital feminin nu este imun la efectele timpului, mai ales la menopauza. Tractul genital este afectat in mod direct prin scaderea numarului de estrogeni din corp.

Aproximativ 50% din femeile intrate la menopauza prezinta simptome tipice de atrofie vaginala care le afecteaza viata sexuala si rutina zilnica. Din ce in ce mai multe femei tinere si active social apeleaza la specialisti pentru a imbunatati acest aspect. DEKA a conceput un tratament nou, formidabil, ce combate problemele generate de imbatranirea vulvo-vaginala.

Tehnologia

SmartXide Touch cu configuratia V2LR ofera cea mai recenta inovatie de tratament laser (Monalisa Touch) pentru problemele vulvo-vaginale . Acesta procedura sigura si minim invaziva reprezinta o noua alternativa pentru:

  • terapiile farmacologice pentru atrofia post-menopauza sau atrofia postnatala a mucoasei vaginale ;
  • tratamentele chirurgicale pentru laxitate vaginala;
  • terapiile farmacologice pentru traumatismul perineal postnatal;
  • tratamentele enervante si invazive pentru incontinenta urinara;
  • operatiile chirugicale pentru corectarea morfologica vulvo-vaginala datorate factorilor ereditari, sarcina sau imbatranire.

Schimbari care ne afecteaza viata

Menopauza, naturala sau indusa, determina o varietate de schimbari ce implica aproape toate organele si sistemele corpului. Incetarea productiei de estrogen este strans legata de o serie de dereglari cauzate de atrofia vulvo-vaginala: uscarea mucoasei, dispaurenie, iritare vaginala cu senzatii de mancarime si usturime. Atrofia vaginala devine vizibila la cativa ani de la instalarea menopauzei. Studiile arata ca schimbarile si simptomele sunt prezente la peste 50% din femeile intrate la menopauza, determinand efecte adverse asupra starii generale de bine si in multe cazuri asupra vietii sexuale. In timpul menopauzei, fibroblastele din mucoasa vaginala isi reduc activitatea si nu mai pot produce cantitatea necesara de colagen si molecule pentru mentinerea hidratarii optime a tesutului conectiv. Mucoasa devine uscata si fragila fiind predispusa infectiilor datorate pH-ului ridicat. Zona devine astfel un mediu propice coloniilor de microorganisme patologice.

Regenerarea totala a tesutului

Laserul actioneaza direct pe peretii mucoasei, stimuland activarea metabolica a fibroblastelor. Aspectele ultrastructurale indenti- ficate in timpul investigatiilor histologice facute in colaborare cu Universitatea din Pavia, au aratat ca folosirea tratamentului SmartXide Touch V2LR activeaza biosinteza colagenului si restabileste compozitia matricei extracelulare, cu fibre de colagen, substante de baza si apa. Mucoasa reintinerita isi recapata functionalitatea pierduta de-a lungul anilor.

Odata cu introducerea laserului fractionat CO2, DEKA a devenit un pilon in dezvoltarea tratamentelor mucoasei vaginale. Datorita preciziei D-Pulse-ului, terapia DOT imbunatateste si inlocuieste cea mai cunoscuta tehnica de tratament pentru relaxarea vaginala. Termenul de vagin relaxat face referire la diametrul crescut al acestuia. De multe ori, cauzele sunt naturale: nasterea unui copil sau imbatranirea. Cu ajutorul terapiei DOT este posibila tratarea tuturor cazurilor de relaxare datorate pierderii elasticitatii mucoasei. Cand este inserat in vagin, laserul este directionat de un scanner HiScan V2LR si actioneaza direct pe peretii mucoasei vaginale, remodeland, tonifiind si stimuland tesului si regenerarea colagenului.

Unic, Versatil, Multidisciplinar

Sistemul are un set complet de accesorii, facandu-l ideal pentru V2LR, Dermatologie si Chirurgie Estetica, Chirurgie (ENT si Ginecologie) si Stomatologie. Baza de date completa si integrata ghideaza medicul in selectarea corecta a protocoalelor si accesoriilor pentru diversele terapii disponibile. Continutul multimedia, inclusiv foto-video, face ca procesul de invatare sa fie extrem de rapid si focusat.

Datorita firmei Medical Estetic Line acest tratament este disponibil si in Romania.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului