Boli

#coronavirus #adrian streinu-cercel

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, despre coronavirus: "Nu e dracul chiar asa de negru"

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a declarat ca romanii ar trebui sa ramana calmi si sa duca o viata normala chiar si in eventualitatea in care coronavirusul ar ajunge pe teritoriul Romaniei.

"Orice apariție de un nou microorganism intr-o arie are o portiune ascendenta, una de stagnare si apoi una de declin. Pe romaneste: nu e dracul asa de negru, ca daca ar fi, am fi toti loviti," a declarat dr. Streinu Cercel pentru stirile Kanal D.

Medicul a explicat ca bolile se previn cu masuri din partea autoritatilor, pe de o parte, si cu o atitudine civica responsabila. In astfel de cazuri, oamenii nu ar trebui sa dea buzna in locurile aglomerate si la camerele de garda. Si este recomandat sa fie consultat medicul de familie. Si cel mai important este sa se respecte normele de igiena.

Streinu Cercel: Nu este un virus fara leac

Acesta a precizat ca virusul care a izbucnit in decebrie 2019 in China, in orasul Wuhan are leac.

"Nu este un virus fara leac. A inceput sa aiba leac. Nu avem niciun caz confirmat de infectare cu coronavirus in Romania," a mai afirmat Streinu Cercel.

Streinu Cercel: Masuri pentru persoanele care provin din zonele afectate

Potrivit medicului, autoritatile din Romania au luat noi masuri pentru persoanele care provin din zonele afectate si pentru cei care au simptome de infectie cu coronavirus, printre acestea, infiintarea unei linii telefonice pentru cei care solicita informatii.

Adrian Streinu Cercel a mai precizat ca coronavirusul se transmite aerogen si prin contact direct.

"Daca eu tusesc in palma si pun palma pe un pupitru, am contaminat acea zona. Cine vine dupa mine, pune mana pe pupitru, iar virusul, pune apoi mana la gura, la nas si se contamineaza. Nu este nimic deosebit, noi suntem deosebiti, ca ne alertam," a spus Streinu Cercel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului