Boli

#tratament hemofilie A # hemofilia A

Primul medicament pentru hemofilia A, aprobat in ultimii ani

Comisia Europeana a aprobat un nou medicament destinat profilaxiei de rutina a episoadelor de sangerare, la persoanele care sufera de hemofilie A care prezinta inhibitor de factor VIII. Acest medicament poate fi utilizat de catre toti pacientii, indiferent de varsta.

Aproape una din trei persoane care sufera de forme severe ale hemofiliei A poate dezvolta inhibitor la terapia cu inlocuitor de factor VIII, ceea ce creste riscul unor sangerari. Aceste sangerari fie pot pune viata in pericol, fie pot cauza probleme pe termen lung, prin afectarea articulatiilor. Persoanele care sufera de hemofilie A cu inhibitor al factorului VIII prezinta un risc de deces cu 70% mai mare, comparativ cu cei care sufera de forma bolii fara inhibitor. 

„Aceasta aprobare este o veste foarte buna pentru pacientii europeni care sufera de hemofilie A cu inhibitor al factorului VIII. Aparitia in timp a acestor inhibitori nu doar creste riscul unor episoade de sangerari mai dese si mai grave ci in plus face si mult mai dificila gestionarea bolii, avand in vedere optiunile terapeutice limitate de pana acum,” a afirmat Profesorul Johannes Oldenburg, Institute of Experimental Haematology and Transfusion Medicine, Universitatea din Bonn, Germania. „Reducerea sangerarilor si imbunatatirea calitatii vietii aparute in urma tratamentului cu acest nou medicament, arata potentialul acestui produs de a imbunatati modul in care este gestionata hemofilia A cu inhibitor.”

„Suntem incantati sa primim aprobarea Comisiei Europene pentru acest medicament, care ofera persoanelor cu hemofilie A cu inhibitor o noua optiune terapeutica, prima in ultimii 20 de ani”, a afirmat Sandra Horning, Chief Medical Officer si Head of Global Product Development al grupului Roche. ”Noi credem ca acest medicament are potentialul de a face o diferenta semnificativa in vietile persoanelor cu hemofilie A cu inhibitor si ne exprimam disponibilitatea de a lucra impreuna cu statele membre UE in vederea asigurarii accesului cat mai rapid la acest medicament important.”

Comisia Europeana a aprobat acest medicament pe baza a doua dintre cele mai mari studii clinice, in care acest produs a demonstrat eficienta superioara comparativ cu tratamentele anterioare cu agenti de bypass, administrati in profilaxie sau la cerere. Medicamentul a fost deja aprobat in Statele Unite ale Americii de catre U.S. Food and Drug Administration (FDA) la finalul anului trecut.

Hemofilia este o boala ereditara grava a sangelui, care face ca sangele unei persoane sa nu se coaguleze corect, ducand la sangerari necontrolabile, care pot avea loc spontan sau in urma unor traumatisme minore.

Statisticile arata ca, la nivel global, peste 320.000 de persoane traiesc cu hemofilie de tip A, cea mai des intalnita forma a bolii. Persoanele cu hemofilie A nu au suficient sau deloc factorul de coagulare numit factorul VIII. Lipsa acestui factor impiedica coagularea normala a sangelui. La o persoana sanatoasa, proteinele numite factori de coagulare lucreaza impreuna pentru a forma un cheag de sange si a opri sangerarea.

Sursa foto: fitnessmagazine.com 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului