Boli

#predispozitie coronavirus #coronavirus #grupa de sange

Predispozitie crescuta la infectia cu coronavirus pentru o anumita grupa de sange

Studiile efectuate asupra persoanelor infectate cu coronavirus, in China, arata ca grupa de sange are un impact major asupra raspandirii coronavirusului.

Specialistii au analizat un numar de 2.200 de pacienti infectati cu coronavirus din spitalele din Wuhan si Shenzhen, si le-au comparat cu populatiile locale sanatoase. In acest mod au descoperit ca predispozitia de a contacta virusului difera in functie de grupa de sange.

Potrivit descoperirilor cercetatorilor chinezi, persoanele care au grupa de sange A(II) sunt mai vulnerabile in fata virusului. La polul opus se afla persoanele care au grupa 0 (zero), acestea fiind mai putin predispuse la imbolnavire. De altfel, acestia au tendinta sa dezvolte simptome mai severe ale bolii, scrie adevarul.ro, care citeaza gulfnews.com. In comparatie, persoanele care au grupa de sange 0 sunt mai rezistente la a contracta virusul.

Potrivit studiului din 206 dintre persoanele decedate, 85 aveau grupa de sange A(II). Cercetatorii sustin ca in ceea ce priveste tratarea pacientilor trebuie sa se tina cont de grupa de sange, iar persoanele care au grupa A(II) sa beneficieze de un tratament mai puternic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare