Boli

#respiratie #obezitate #bacterie #antibiotice #teste #hidrogen #metan

Poti mirosi obezitatea? Verifica-ti respiratia!

Mai nou, poti afla daca esti predispus la obezitate doar cu ajutorul propriei respiratii. Potrivit unui studiu publicat in revista "Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism", o bacterie care traieste in intestinele noastre este responsabila de emanarea unui miros neplacut care este asociat cu obezitatea.

Potrivit studiului, citat de revista "Time", obezitatea miroase foarte mult precum metanul si poate fi "detectata" in aerul expirat. In cercetare, doctorul Ruchi Mathur, directorul Departamentului de Medicina pentru Diabetici din cadrul Spitalului Cedars-Sinai din Los Angeles, si colegii acesteia au analizat respiratia a 792 barbati si femei de diferite varste.

O bacterie poate favoriza cresterea in greutate

Specialistii au cautat in primul rand o anumita caracteristica a respiratiei acestor oameni, in special sa detecteze metanul. Asta deoarece studiile facute pe animale au descoperit o legatura intre prezenta in intestine a unei familii de microorganisme numite "Archaea" si cresterea in greutate, precum si in eliberarea unor cantitati mici de gaz metan.

Astfel, la unii dintre subiecti, cercetatorii au descoperit o cantitate crescuta de hidrogen, altii aveau prea mult metan, in timp ce altii aveau ambele gaze in respiratie.

Mathur a descoperit astfel ca pacientii cu metan si hidrogen aveau si greutatea cea mai mare din cei aproape 800 de oameni testati, iar Indicele lor de Masa Corporala era cu 2,4 puncte mai mare decat cel al subiectilor cu niveluri normale ale gazelor. In plus, si tesutul adipos era in medie cu 6% mai mult decat in restul cazurilor.

Obezitatea se trateaza cu antibiotice?

Potrivit doctorului Ruchi Mathur, de vina pentru aceasta este o anumita bacterie aflata in intestine, numita "Methanobrevibacter smithii" ("M. smithii"). Pentru ca M. smithii sa prospere, are nevoie de hidrogen de la celelalte bacterii si de aceea este posibil ca oamenii cu un nivel ridicat de metan si hidrogen in respiratie sa fie mai "grei" decat cei cu un nivel normal.

Excesul de astfel de bacterii (M. smithii) in intestine ne pune probleme legate de greutate, iar daca sunt bacterii, este posibil ca obezitatea sa fie infectioasa? Specialistii recomanda ca persoanele care cred ca au o astfel de bacterie sa-si faca un test de respiratie, iar apoi sa o tina sub control cu antibiotice.

Sursa foto: mnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului