Boli

#plasture arsuri #resistenta la antibiotice #plasture medicinal #plasture infectii #antibiotice

Plasturele care isi schimba culoarea atunci cand depisteaza o infectie in organism

Cercetatorii de la Universitatea Bath din Marea Britanie au creat un plasture medicinal care isi schimba culoarea atunci cand detecteaza o infectie in organismul purtatorului. In acest mod, este redusa administrarea de medicamente inutile, prevenind rezistentei la antibiotice, conform bbc.com.

Atunci cand bacteriile dintr-o rana degaja toxine , pansamentul actioneaza prin eliberarea unui colorant fluorescent din capsule mici. In acest mod, medcii pot identifica infectiile bacteriene si sa le trateze mai repede, mai ales la copiii cu arsuri.

Copiii cu arsuri sunt predispusi la infectii bacteriene, din cauza sistemelor lor imunitare imature. Aceste infectii pot incetini vindecarea ranilor, ceea ce duce la spitalizari mai lungi si uneori la formarea de cicatrice permanente. In cazurile severe, infectiile pot fi fatale.

Medicii considera ca este foarte dificil ca infectiile sa fie diagnosticate si usor fara a scoate pansamentul, operatiune ce poate fi dureroasa si poate crea mai multe cicatrici. Din acest motiv, antibioticele sunt adesea prescrise ca masura de precautie inainte ca infectia sa fie confirmata.

Cu toate acestea, tratamentul cu antibiotice atunci cand nu exista o infectie poate face ca bacteriile sa devina rezistente la antibiotice - iar rezistenta la antibiotice este o preocupare majora de sanatate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare