Boli

#plature alergii #alergii arahide #alergii alimentare #alergie lapte

Plasture impotriva alergiilor alimentare

Cercetatorii francezi au creat un plasture eficient impotriva mai multor tipuri de alergii alimentare, precum cele generate de arahide si de lapte, informeaza francetvinfo.fr.

Plasturele, denumit Viaskin, la fel de mic ca un plasture anti-fumat, promite sa trateze alergiile cauzate de arahide. Aceasta boala afecteaza intre 1% si 3% dintre adultii din lumea intreaga si intre 4% si 6% dintre copii. Or, pentru moment, niciun tratament eficace nu a fost lansat pe piata pentru a usura vietile milioanelor de persoane care se vad obligate sa citeasca cu atentie etichetele tuturor produselor alimentare pe care le cumpara, pentru a vedea daca acestea contin arahide.

Eficacitaea plasterului a fost demonstrata in cadrul unui test clinic pe pacienti alergici la polen. Plasturele a generat o ameliorare evidenta a simptomelor rinitei alergice.

Rezultatele studiului-pilot au fost masurate prin cresterea dozei de arahide pe care pacientii puteau sa le consume. Dupa 6, 8 si 12 luni de la debutul studiului, procentul pacientilor care puteau sa manance o cantitate de 10 ori mai mare in comparatie cu aceea de la inceputul cercetarii a fost de 7,4%, 20%, respectiv 40%.

Daca rezultatele generate de studiile clinice vor confirma eficacitatea plasturelui Viaskin, atunci compania DBV va putea sa il comercializeze in Statele Unite incepand din 2018 si in Europa incepand din 2019.

Dispozitivul, fabricat de compania franceza specializata in biotehnologie, DBV, a gastigat girul Agentiei americane pentru medicamente (FDA), care a permis introducerea companiei DBV la Bursa din New York.

Dupa cotarea la Bursa din New York, in octombrie 2014, compania DBV a anuntat ca a strans fonduri de 240 milioane de dolari de la investitorii americani, precizeaza Le Monde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare