Boli

#antiseptic #medicamente #farmacii #contraceptiv

Piata farmaceutica romaneasca s-a imbogatit cu doua noi produse

ADVERTORIAL

Piata farmaceutica romaneasca s-a imbogatit cu doua noi produse, ambele cu aceeasi substanta activa. Este vorba despre un antiseptic bactericid cu spectru larg, recomandat impotriva infectiilor pielii si de un contraceptiv local fara restrictii medicale si limita de varsta, care este si el antiseptic. Substanta activa pe care cele doua produse o au la baza este clorura de benzalconiu.


Substanta activa este un spermicid si un antiseptic in acelasi timp. Studii facute in vitro arata ca produsul este activ pe un anumit numar de agenti infectiosi resposabili pentru bolile transmisibile pe cale sexuala, in special: Gonococi, Chlamydii, Herpes virus tip 2, HIV, Trichomonas vaginalis, Stafilococ auriu.

"Subtanta are un spectru larg de actiune omorand microbii pe unde-i gaseste. Are o actiune rapida, cu efecte foarte bune in vaginite si vaginoze, nu este iritant, nu deranjeaza flora normala vaginala si poate fi folosit si la femeile insarcinate, ceea ce sigur ca este un avantaj", sustine prof.univ.dr. Ostin Mungiu, frmacolog si profesor consultant in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi.

Pharmatex capsule este o metoda contraceptiva locala fara limite legate de varsta, de conditiile fiziologice sau de o patologie medicala, fiind recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) ca metoda contraceptiva ce poate fi utilizata fara nicio restrictie medicala. Efectul spermicid consta in impiedicarea contactului dintre ovul si spermatozoizi, in primul rand prin imobilizarea spermatozoizilor si prin distrugerea membranei celulare si in al doilea rand clorura de benzalconiu induce gelificarea mucusului cervical, impiedicand de asemenea patrunderea spermei.

"Are avantajul ca este accesibil ca si pret, poate fi dat fara reteta si poate fi folosit fara cooperarea partenerului. Se administreaza vaginal si este activ si la persoanele cu HIV, fiind si virulicid", a mai adaugat prof.univ.dr. Ostin Mungiu.

Metoda de contraceptie locala se adreseaza tuturor femeilor, inclusiv acelora care au boli cardiovasculare, boli hepatice, cancer mamar si de col uterin. Se poate folosi in mod special in cazul contraceptiei orale, in cazul in care femeile au uitat sau au intarziat sa administreze un comprimat. In aceste cazuri se recomanda asocierea acestor 2 metode in perioada ce a mai ramas din ciclul menstrual.

Cel de-al doilea produs, Dermobacter 300 ml (foto), este o solutie cutanata, antiseptic bactericid cu spectru larg, indicat pentru realizarea antisepsiei si tratamentul adjuvant al afectiunilor cutaneo-mucoase de etiologie bacteriana primara sau care se pot suprainfecta. Produsul poate fi folosit ca agent antimicrobian in infectii bacteriene si fungice ale pielii si mucoaselor, atat la copii, cat si la adulti.

In cazul acestuia, asocierea celor doua substante active (clorhexidina si clorura de benzalconiu) actioneaza asupra unui spectru larg de germeni responsabili de infectii cutanatomucoase de etiologie bacteriana primara sau care se pot suprainfecta.

Medicamentele fac parte din portofoliul companiei Laboratoire Innotech International.

Autor: Mirabela Viasu
Sursa: Pagina Farmacistilor

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare