Boli

#hernie #hernie de disc #operatie hernie

Operatia de hernie de disc

Hernia de disc este o afectiune periculoasa si destul de dureroasa. Aceasta se manifesta prin deformarea si ruperea discului intervertebral din cauza obezitatii, a imbatranirii sau ca urmare a faptului ca pacientul a carat greutati foarte mari.

Hernia de disc este destul de dureroasa deoarece in organism se elibereaza substante care provoaca inflamarea radacinilor nervoase, care pleaca din maduva spinarii.
 

Cum se trateaza hernia de disc


De cele mai multe ori, hernia de disc se poate trata prin metode nonchirurgicale. Este vorba, mai exact, despre tratamente cu cortizon si antiinflamatoare nonsteroide. Operatia este necesara in momentul in care hernia nu se trateaza in urma acestor tratamente medicamentoase. Un alt aspect important este acela ca daca hernia de disc este insotita de o paralizie sau de o pierdere a sensibilitatii la nivelul perineului, interventia chirurgicala nu suporta amanare.
 

Tehnicile de operare a herniei de disc


In principiu, exista doua tipuri de interventii pe care medicii le practica in cazul operatiilor de hernie de disc. In primul rand este vorba despre nucletonomie, situatie in care, printr-o deschizatura de 5 mm, se introduce un laser care are rolul de a arde si vaporiza hernia si nucleul. Aceasta interventie chirurgicala dureaza aproximativ jumatate de ora, iar pacientul se poate intoarce acasa dupa maxim 24 de ore.

Acest tip de interventie chirurgicala se realizeaza doar la anumite tipuri de hernii de disc. Metoda se stabileste de catre medic, in urma analizelor si controalelor medicale.

Cealalta metoda de operatie este microchirurgia, care se realizeaza cu ajutorul microinstrumentelor, printr-o incizie de 15 - 20 mm. In acest caz, internarea dureaza aproximativ 48 de ore, iar recuperarea este mult mai rapida si mai usoara.
 

Recuperarea


Dupa operatie, pacientul trebuie neaparat sa se odihneasca foarte mult, sa evite pozitia sezut, dar si plimbarile cu masina. In cazul in care nu apar complicatii, programul normal al pacientului poate fi reluat dupa o luna.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare