Boli

#menopauza #oboseala cronica #combatere oboseala cronica

Oboseala cronica, o manifestare comuna la menopauza. Iata cum o combati!

Conform studiilor, mai bine de 50% dintre femeile aflate la menopauza se confrunta cu o stare generalizata de oboseala, cauzata de tulburari de somn. Cum oboseala cronica poate avea consecinte grave asupra sanatatii, descopera ce masuri poti lua pentru a reusi sa ai parte de odihna de calitate in timpul noptii!

Apropierii menopauzei si, ulterior, instalarii acesteia i se pot asocia o serie de schimbari si simptome neplacute. Unul dintre cele mai suparatoare si grave, in acelasi timp, este starea permanenta de oboseala, determinata de odihna de proasta calitate.

La varsta menopauzei, organismul incepe sa produca o cantitate tot mai redusa de estrogen, ducand la declansarea unei varietati de manifestari care pot avea un impact negativ asupra somnului. Bufeurile de caldura, transpiratia abundenta in timpul noptii, anxietatea, durerile si chiar starile depresive sunt doar cateva dintre schimbarile care pot fi resimtite la menopauza si care pot influenta calitatea odihnei.


Cum faci fata oboselii cronice la menopauza

Daca te simti in permanenta obosita, iar o noapte cu somn strasnic, din clipa in care ai pus capul pe perna si pana a doua zi dimineata, a devenit doar o amintire, este cazul sa iei o serie de masuri care te-ar putea ajuta sa elimini problema:
 

  • Exercitii fizice. Activitatea fizica, fie si moderata, iti va solicita organismul suficient de mult pentru ca noaptea sa te poti odihni mai bine. Nu uita, insa, sa eviti exercitiile fizice solicitante inainte de culcare.
  • Schimbari de ordin alimentar. Opteaza pentru o alimentatie sanatoasa, in primul rand. De asemenea, pentru o odihna de calitate, prefera mesele dese si mai putin consistente in detrimentul celor "grele", in special seara.
  • Tehnici de relaxare. Meditatiile, respiratia profunda si alte metode de relxare te pot ajuta enorm sa combati anxietatea si insomniile.


In situatia in care constati ca insomniile se intind pe o perioada lunga de timp, este important sa ceri ajutor specializat. Medicul de familie iti poate recomanda o serie de analize - disfunctiile tiroidiene ar putea fi, la randul lor, o cauza a insomniilor - pentru a stabili care sunt masurile care trebuie luate pentru a-ti recapata odihna pierduta din timpul noptii.

Sursa foto: everything-lavender.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare