Boli

# tulpina coronavirus #coronavirus

O tulpina a coronavirusului de 10 ori mai contagioasa decat cea actuala

Coronavirusul a suferit mutatii puternice in ultimele luni. In Malaysia a fost descoperita o noua tulpina mai contagioasa de 10 ori fata de cea cunoscuta pana acum.

Aceasta noua tulpina a fost identificata la 45 de pacienti cu coronavirus, in Asia. Focarul a fost descoperit in Asia si a pornit de la o persoana care s-a intors din India si care nu a respectat carantina de 14 zile. Aceeasi tulpina a fost identificata si in Filipine, in orasul Davao.

„Tulpina ar avea o rată mai mare de transmisie, dar încă nu avem suficiente dovezi solide pentru a spune asta cu siguranță”, a declarat Maria Rosario Vergeire, subsecretar în Ministerul Sănătății din Filipine.

Tulpina a fost descoperită, de asemenea, în SUA și Europa, Organizația Mondială a Sănătății considerând că există cazuri și în China, potrivit Pro TV. Cu toate că oamenii de știință susțin că această tulpină este de 10 ori mai contagioasă, OMS susține că nu există nicio dovadă în acest sens.
„Nu există nicio dovadă că această tulpină este mult mai contagioasă decât altele. Este identificată mai des acum decât era în trecut, ceea ce sugerează că ar putea fi mai puternică decât alte tulpini de Covid-19. Tulpina ar putea fi puțin mai contagioasă, dar încă nu avem suficiente dovezi pentru a evalua acest lucru.

Nu există dovezi că este mult mai infecțioasă”, a declarat Benjamin Cowling, șeful departamentului de epidemiologie al Universității din Hong Kong. Cercetătorul Noor Hisham Abdullah, director al Ministerului Sănătății din Malaysia, contrazice afirmațiile OMS și îndeamnă toată populația să fie extrem de precaută.

Expertul invocă un studiu care susține că această tulpină de SARS-CoV-2 este de 10 ori mai contagioasă, motiv de panică în rândul populației.
Specialiștii se tem că un vaccin ar fi ineficient împotriva acestei tulpine, din cauza faptului că suferă mutații.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare