Boli

# mutatie #coronavirus

O mutatie rara a coronavirusului, descoperita de italieni

Oamenii de stiinta din Italia au descoperit o mutatie rara in Napoli. Noua mutatie a virusului, izolata in Napoli, nu a mai fost identificata pana acum in Italia. 


Cu toate acestea au fost depistate 32 de cazuri cu noua mutatie in Marea Britanie. Au mai fost depistate cazuri provocate de aceasta mutatie a virusului in Nigeria, danemarca si SUA.

Momentan, nu se stie mare lucru despre aceasta noua varianta a SARS-CoV-2. Nu se stie cat de rapid se raspandeste si nici alte caracteristici care se cunosc in cazul celorlalte doua mutatii vazute deja – cea britanica si cea sud-africana.

”O persoana s-a intors dintr-o calatorie in Africa si a fost testata pozitiv pentru COVID-19. Datorita colaborarii cu Institutul Pascale si Universitatea Federico, am identificat un caz extrem de suspect, intr-un timp foarte scurt. Echipa care a lucrat la caz, condusa de Nicola Normanno de la institut, a precizat ca este pentru prima oara cand apare aceasta varianta in Italia. Nu am mai avut cazuri pana acum”, au transmis autoritatile locale, potrivit spotmedia.ro.

Conform sursei citate, proba ”suspecta” care a fost secventiata a fost primita de la Policlinico Federiciano. Ea a fost analizata cu atentie pentru ca ”nu prezenta similaritati cu alte probe din regiune”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare