Boli

#intoxicatie metale grele #romani metale grele

Numarul romanilor intoxicati cu metale grele, in crestere!

Intr-un singur an, numarul romanilor care au ajuns la spital cu intoxicatii cu metale grele a crescut cu 30%!

Principala vinovata pentru intoxicatia cu metale grele este alimentatia: produsele care contin coloranti, unele tipuri de pesti sau fructe de mare. Plumbul si mercurul sunt printre metalele grele cel mai des intalnite in mancare.

Intoxicatia cu metale grele este un chin pentru oricine! ”intreg organismul este pur si simplu intoxicat, otravit cu aceste metale grele. Au fost deschise corelatii intre aparitia bolilor cronice, cum ar fi hipertensiunea, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare si cancerul”, spune doctorul Radu Tincu, medic primar ATI Sectia Toxicologie, citat de realitatea.net.

”Fructele de mare si pestele sunt cu concentratii ridicate de metale grele, dar si tot ce inseamna conservanti si coloranti alimentari”, spune medicul.

La fel de periculos e si alcoolul fabricat in cazane artizanale. si el poate contine plumb. Intoxicatia cu metale grele, netratata, poate duce la cancer sau chiar la deces.

Vedete care au fos intoxicate cu metale grele

Cel mai cunoscut caz de intoxicatie cu metale grele este cel al familiei Borcea.e vremea cand formau o familie, Mihaela si Cristi Borcea au fost nevoiti sa faca tratamente dure pentru a elimina mercurul cu care au fost intoxicati. "Medicii de la Viena mi-au spus ca am nivelul de mercur de noua ori mai mare decat normalul, iar cel de aluminiu de doua ori. Am vazut cu stupoare ca toate organele erau afectate: inima, creier, sangele era otravit", marturisea Mihaela Borcea in urma cu mai multi ani!

Sursa foto: gastro-enterite.ooreka.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare