Boli

# risc cancer #minerale #efecte #supradoza #multivitamine #sanatete

Efectele adverse ale supradozelor de vitamine

Nu te baza pe suplimentele cu multivitamine daca vrei sa iti protejezi organismul de afectiunile cardiace. Stilul de viata sanatos, alimentatia echilibrata si miscarea regulata protejeaza intreg organismul si reduc risul de atac de cord sau infarct. Afla mai jos de ce nu trebuie sa tratezi bolile cardiace cu vitamine.

Un recent studiu realizat pe un esantion de 15.000 de persoane arata ca administrarea zilnica de multivitamine, timp de mai multi ani, nu reduce riscul de afectiuni cardiace, infarct sau deces cauzat de aceste probleme medicale.

Studiul arata insa ca multivitaminele reduc riscul de cancer in proportie de 8%. Principalul motiv pentru care sunt administrate multivaminele este deficienta de vitamine si minerale. Medicii nu trebuie sa recomande niciodata multivitamine pentru afectiunile cardiovasculare. Decizia de a lua multivitamine trebuie luata in considerare doar pentru efectele benefice pe care aceste suplimente le au asupra reducerii riscului de cancer.

Specialistii sunt de parere ca multivitaminele pot chiar agrava bolile cardiovasculare, deoarece pacientii primesc un fals sentiment de securitate, care ii distrage de la urmarea pasilor corecti de prevenire a acestor afectiuni.


Pericolele din multivitamine

Specialistii avertizeaza asupra riscurilor la care se expun persoanele care iau multivitamine pentru a trata alte afectiuni decat deficienta de vitamine si minerale. In special suplimentele de vitamina A si E sunt extrem de periculoase pentru organism, atunci cand sunt luate haotic.

In plus, specialistii atrag atentia si asupra faptului ca administrarea de multivitamine nu poate inlocui un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata, in prevenirea afectiunilor cardiace.

Foarte multe persoane cu risc crescut de afectiuni cardiace au un stil de viata nesanatos, consuma alimente procesate, de tip fast food, continua sa fumeze sau intrerup tratamentul prescris de medic. In schimb, nu uita sa ia pastilele cu multivitamine, in speranta ca vor preveni viitoarele afectiuni cardiace.

Aceast fenomen reprezinta principalul pericol in prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Pacientii trebuie sa se gandeasca la lucrurile care au cu adevarat efect in prevenirea si tratarea afectiunilor cardiovasculare.

Astfel, miscarea regulata, consumul de alimente sanatoase, limitarea consumului de tutun si alcool si respectarea medicamentelor prescrise de medic reprezinta pasii corecti pentru prevenirea afectiunilor cardiace.

Sursa foto: topnews.net.nz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului