Boli

#lipsa diagnostic #apatie #lipsa pofta de mancare #boli rare

Nu a mai mancat de un an. Vezi de ce boala rara sufera acest baiat!

Cazul unui adolescent de 12 ani din Iowa da peste cap lumea medicala. Landon Jones s-a trezit in urma cu un an lipsit de orice pofta de a mai manca sau a bea apa. Din octombrie 2013 si pana in prezent, parintii lui Landon au stat la capataiul pustiului apatic fortand alimentarea acestuia.

Apatie misterioasa

Pe 14 octombrie 2013, Landon Jones s-a trezit fara chef sa-si manance micul dejun. Cu o seara inainte, pustiul daduse gata o pizza si un bol de inghetata. Apatia lui a continuat si in zilele urmatoare, Landon acuzand o stare de ameteala si lipsa de pofta de mancare. De atunci, Michael si Debbie, parintii sai, stau de veghe langa fiul lor pentru a-l forta sa ia o inghitura de mancare sau o gura de apa. Misterul bolii rare care l-a lovit brusc pe adolescentul american i-a bulversat si pe medicii de peste ocean.

Caz unic in analele medicinei

Landon Jones a starnit deja ingrijorarea in cinci centre medicale din Statele Unite, unde parintii sai l-au dus in incercarea de a afla ce este in neregula cu pustiul lor. De la medicii din spitalele din Cedar Rapids, Des Moines si Madison County pana la specialistii de renume mondial din Clinica Mayo din Minnesota, toti ridica din umeri atunci cand este vorba sa puna un diagnostic. Cazul pare unic in istoria medicinei moderne, iar acum Institul National de Medicina din Statele Unite vrea sa analizeze indeaproape cazul lui Landon.

O schimbare dramatica

Cu medicii pusi in incapacitatea de a diagnostica corect simptomele manifestate de copilul lor, Michael si Debbie Jones sunt nevoiti sa vada in fiecare zi schimbarile dramatice prin care trece fiul lor. Landon a pierdut deja 16 kilograme in greutate, de la 47 kg, corpul sau cantarind in prezent doar 31 kg. Regimul sau zilnic consta in doar cateva inghitituri de chipsuri sau sandvis si cateva guri de lichid sorbite cu dezgust. "Este o schimbare dramatica. Urmatorul pas va fi sa apelam la intubatie pentru a-l alimenta", spune disperat Michael Jones.

Afectiune neurologica

In tot timpul petrecut langa patul fiului sau, Michael Jones pare sa isi fi facut temele constiincios. Tatal lui Landon crede ca boala fiului sau ar putea fi o manifestare a unei afectiuni cerebrale localizata in hipotalamus. Portiunea din creier are rolul de controla senzatiile de foame, sete si frig. Marc Patterson, unul dintre neurologii de la la Clinica Mayo crede ca si asa, ar fi singura afectiune neurologica de acest fel din lume.

Sursa foto: Marry Willie/The Register

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare