Boli

#raceala #boli #serviciu #protejare

Motivul principal pentru care iei raceala de la serviciu si cum ar trebui sa te protejezi

Sunt peste 200 de virusuri care pot provoca raceala, iar multe dintre acestea salasluiesc in spatiile inchise, cum este biroul, baia si bucataria de la serviciu. Cu cat spatiul este mai aglomerat de persoane, cu atat sansele de a contacta virusuri cresc, dar nu neparat din cauza faptului ca ceilalti stranuta sau tusesc in jurul tau. Exista un alt motiv care favorizeaza imbolnavirea la birou.


Atingerea obiectelor contaminate si raceala

Stiai ca 60% dintre cazurile de raceala contacta la birou sunt provocate de atingerea obiectelor contaminate cu virusuri? Rinovirusurile isi fac veacul pe suprafetele murdare de la birou, astfel ca este de ajuns sa atingi suprafetele respective, iar apoi sa pui mana la nas, ca nu va trece mult timp pana cand te vei confrunta cu primele semne de raceala. Iata care sunt cele mai contaminate suprafete de la birou.


1. Chiuveta din baie

Chiuveta din baia de la serviciu, mai exact robinetul pe care trebuie sa il deschizi si sa il inchizi, este plin de germeni. Printre acestia, se pot regasi cu usurinta si virusurile racelii, astfel ca ar fi bine sa folosesti un servet din hartie atat la deschiderea, cat si la inchiderea robinetului.


2. Cuptorul cu microunde

Obisnuiesti sa-ti incalzesti mancarea in cuptorul cu microunde din bucataria de la serviciu? Atunci ar trebui sa stii ca pe manerul cuptorului sunt colonii intregi de microbi. Dezinfecteaza manerul inainte sa il folosesti, apoi spala-te bine pe maini, daca vrei sa-ti reduci sansele de a raci.


3. Tastatura

Pe fiecare cm patrat al tastaturii de la birou sunt in jur de 3.300 de germeni si, cum tastatura este unul dintre cele mai folosite obiecte, este de la sine inteles de ce trebuie sa o dezinfectezi cat mai des.


4. Usa frigiderului

Dupa ce inchizi usa frigiderului pe care il ai la birou si care este folosit de alte cateva persoane in fiecare zi, este bine sa te speli pe maini, intrucat suprafata usii este plina de germeni.


5. Butonul de la automat

Fie ca iti iei in fiecare zi cafea de la automat, fie ca iti cumperi mancare de la astfel de "magazine", ar fi bine sa stii ca butonul pe care apesi pentru comanda este acoperit de germeni si virusuri. Dezinfecteaza-ti mainile imediat, pentru a nu contacta virusul racelii.


6. Suparafata biroului

Nu in ultimul rand, suprafata biroului este locul perfect pentru gazduirea germenilor. Sunt pana la 10 milioane de microbi pe fiecare birou, de unde si nevoia de a-ti dezinfecta spatiul de lucru in fiecare dimineata.

Sursa foto: travelhealthconsultancy.co.uk

[[Autor:LauraGalan]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare