Boli

#tuse #afectiuni #tratare tuse

Motive pentru care nu scapi de tuse

Niciun remediu nu te ajuta sa scapi de tusea sacaitoare? Ai urmat tratamentul prescris de medic si ai incercat toate leacurile babesti? Afla ca exista o serie de motive bine definite care, odata identificate, iti pot oferi si cheia inlaturarii tusei persistente.


Iata de ce nu scapi de tuse:


Cai respiratorii iritate dupa gripa sau raceala. Cea mai comuna cauza a tusei cronice este perioada de refacere dupa o raceala sau alta infectie virala. Majoritatea simptomelor de raceala dispar dupa cateva zile, insa tusea poate ramane chiar si cateva saptamani, uneori chiar luni. Acest fenomen este cauzat de virusurile care irita caile respiratorii, care se umfla si devin extrem de sensibile.

Probleme medicale nediagnosticate. Alergiile si astmul sunt alte cauze majore ale tusei persistente. In plus, racelile pot declansa atacuri severe de astm, astfel ca unele persoane pot afla in timpul unei gripe sau raceli ca sufera de o asemenea afectiune. Refluxul acid si sindromul de apnee pot de asemenea cauza tuse cronica.

Este foarte important sa mergi la medic daca suferi de reflux acid si te confrunti cu simptome precum arsuri stomacale, tuse continua sau eructatie (ragait). De asemenea, daca suferi de insomnie, sforai, te ineci in timpul somnului sau esti foarte somnoros in timpul zilei, trebuie sa mergi si sa discuti cu medicul.

Stres. Stresul, in special atunci cand este cronic, prelungeste durata gripelor si racelilor. Pentru a scapa de tuse, este indicat sa reduci stresul si sa te odihnesti mai mult atunci cand esti bolnav. Cea mai simpla metoda de a te relaxa si odihni mai mult este sa dormi cel putin 7 ore pe noapte.

Deshidratarea. Atunci cand suferi de gripa sau raceala, organismul are nevoie de foarte multe lichide. Apa, sucurile naturale, ceaiurile din plante si supele reduc mucusul din caile respiratorii si amelioreaza tusea. Alcoolul si bauturile cu cofeina nu sunt de mare ajutor in aceasta perioada, deoarece deshidrateaza organismul.

Folosirea in exces a spray-urilor nazale decongestionante. Sprayurile nazale decongestionante, care se vand fara prescriptie medicala, sunt de mare ajutor pentru eliminarea mucusului. Nu trebuie insa folosite mai mult de 3 zile la rand, deoarece simptomele se pot agrava. Excesul de spray inflameaza membranele nazale, care favorizeaza congestia si tusea.

Aerul prea umed sau prea uscat. Aerul uscat, specific lunilor de iarna in spatiile interioare, favorizeaza tusea. In acelasi timp, nici aerul foarte umed nu este recomandat persoanelor care sufera de gripa sau raceala, intrucat favorizeaza simptomele de astm si incurajeaza dezvoltarea de mucegaiuri si alergeni.

Infectiile bacteriene. Uneori, raceala poate lasa in urma un musafir nedorit. Atunci cand caile respiratorii sunt deja iritate dupa o raceala, bacteriilor le este foarte usor sa le invadeze. Odata intrate in caile respiratorii, bacteriile cauzeaza infectii ale sinusurilor, bronsite sau pneumonie.

Daca, pe langa tuse, te confrunti cu simptome precum febra si dureri, infectiile bacteriene pot fi cauza. Mergi la medic, deoarece este foarte posibil sa ai nevoie de un tratament cu antibiotice.

Medicamentele pentru hipertensiune. Urmezi un tratament cu medicamente pentru hipertensiune? Atunci aceasta poate fi cauza pentru care tusea persista. Majoritatea inhibitorilor ACE, medicamente pentru hipertensiune, au ca efefct secundar si tusea uscata. Daca ai acest simptom, este important sa discuti cu medicul.



Sursa foto: forum.santabanta.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare