Boli

#pacienti #monitorizare #covid #recuperare #evaluare

Monitorizarea, evaluarea si recuperarea post COVID, procese integrate oferite in cadrul Enayati Medical City

Criza COVID ne-a pus pe toti in situatia de a ne adapta: social, professional, dar si medical. In 9 martie a.c., conform datelor oficiale, 835.552 de romani au trecut prin boala COVID, dintre acestia 91,82%, respectiv, 767.219 romani s-au vindecat.

 

Procesul de vindecare si recuperare presupune insa in multe cazuri o evaluarea a starii de sanatate generale si o acordarea unei atentii deosebite revenirii atat fizice cat si psihice la starea de dinainte de contractarea bolii.

In cadrul Enayati Medical City, functioneaza primul department de Evaluare si Recuperare Post Covid cu un program conceput in asa fel incat atat cazurile usoare dar si cele mai complexe sa poata fi evaluate complet si sa beneficieze de un pachet de recuperare care sa acopere toate aspectele afectate de trecerea prin boala. In cadrul primului Oras Medical din Romania, s-a gandit un proces integrat punundu-se laolalta medici dedicati, specialisti, tehnologie la dispozitia pacientului care vine dupa trauma COVID. Puteti obtine mai multe informatii si programari la 0219EMC.

Pachetele oferite de specialistii din cadrul Enayati Medical City pleaca de la cele de monitorizare pe perioada bolii, perioada celor 14 zile de izolare, pana la recuperare post COVID.  Pentru forme grave, pachetele presupun spitalizare de 3 zile, perioada in care se pot acoperi toate investigatiile necesare (imagistica, evaluare cardiologica, consult medic infectionist, evaluarea neurologica, pulmonara, psihologica, de diabetologie si nutritive) si se pot demara sesiunile de kinetoterapie, masaj therapeutic si hidroterapie.

Dr Daniela Chirita, medic primar pneumolog, in cadrul Enayati Medical City: “Desi majoritatea formelor de boala din tara noastra sunt usoare si asimptomatice, este recomandat ca monitorizarea tratamentului si supravegherea sa fie facute de catre un medic specialist. Ulterior fazei acute,  pacientul trebuie evaluat cu analize de sânge, cu teste de inflamatie acuta si analize uzuale, cu investigatie imagistica pulmonara, radiografie, sau de electie: tomografia computerizata fara contrast, consult de boli infectioase, consult cardiologic si in functie de simptomatologia reziduala, in cazul formelor prelungite, consult de specialitate, in functie de simptomatologie. Poate persista oboseala, cefaleea, durerea toracica, tusea. De asemenea, poate aparea si datorita tratamentului antiinflamator, poate aparea hiperglicemie, sau agravarea diabetului preexistent si atunci trebuie facut consult de nutritie si diabet si, de asemenea, consult neurologic, consult psihiatric. Foarte multe din persoane dezvolta anxietate si depresie post covid. Pentru formele severe de boala care au fost spitalizate, in special cele  care au fost spitalizate in terapia intensiva, recuperarea este complexa si multidisciplinara si presupune consulturi si chiar kinetoterapie, masaj terapeutic si chiar spitalizare”.

Sursa foto: enayatimedicalcity.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului