Boli

#gripa #raceala #sistem imunitar #infectii respiratorii #virus

Modalitati inedite de a preveni gripa si raceala

Sarutul, sexul, mersul alert, muzica sau consumul moderat de cafea sunt modalitati la indemana tuturor prin care sa evitam imbolnavirile. Aceste activitati stimuleaza sistemul imunitar , intaresc organismul si ajuta la productia de proteine care distrug bacteriile si virusurile.

Iata cateva masuri eficiente de a tine la distanta gripa si raceala:

 

Sarut


Sarutul te poate ajuta sa previi gripele si racelile. Schimbul de bacterii intareste organismul si stimuleaza sistemul imunitar. Si daca tot esti la acest capitol, mergi un pic mai departe si fa sex.

Sexul imbunatateste productia de imunoglobulina A, o proteina care stimuleaza sistemul imunitar si care tine departe elementele patogene.

Sexul are si alte beneficii pentru organismul uman: reduce durerile, previne imbatranirea prematura si depresia si ajuta la eliminarea kilogramelor in plus.
 

Muzica


Cercetatorii au descoperit ca muzica are asupra organismului aceleasi efecte ca o partida de sex si ajuta la productia de imunoglobulina A. Atunci cand esti stresat, 30 de minute de muzica vor face minuni supra sanatatii tale. Astfel, este benefic sa asculti balade rock sau jazz.
 

Mersul alert


O plimbare alerta de 45 de minute, 3 - 4 zile pe saptamana, imbunatateste sistemul imunitar si reduce riscul de imbolnaviri . Este recomandat sa mergi repede, insa sa nu alergi. Daca deja esti obosit, alergatul iti poate mai mult rau si te poate trimite la medic.
 

Sauna


Sauna este extrem de benefica in perioadele in care esti racit. Elimina toxinele din organism, indeparteaza bacteriile si virusurile si stimuleaza sistemul imunitar. Inainte si dupa sauna este recomandat sa bei multe lichide, in special apa.
 

Umiditate


Aerul cald si uscat favorizeaza dezvoltatarea bacteriilor si virusurilor care cauzeaza raceli si gripe. Moitvul: virusurile supravietuiesc mai mult in mediile calde si uscate. Pentru a remedia aceasta problema, cumpara un umidificator pe care sa il instalezi in camera in care petreci cel mai mult timp.
 

Cafea


Virusurile, in special cele gripale, au nevoie de trei zile pentru a incuba in organismul tau. Fara sa iti dai seama, acestia iti pot afecta sanatatea.

Consumul de lichide, chiar si de cafea, ajuta la eliminarea toxinelor si bacteriilor infectioase din organism. Cele mai multe bacterii se dezvolta in stomac, astfel ca lichidele sunt extrem de importante pentru diluarea si eliminarea acestora.

Daca nu bei cafea, incearca sa consumi supa de pui, ceai. Au acelasi efect. Gargara cu apa sarata este o alta metoda prin care poti tine la distanta racela si gripa.
 

Spalaturi nazale


Un alt loc al corpului tau care favorizeaza incubarea bacteriilor este nasul. Spalaturile nazale frecvente sunt indicate pentru a distruge virusurile inainte de a patrunde in tot organismul.

De asemenea, este indicat sa nu iti sufli nasul, atunci cand este plin cu mucus. In loc sa iti sufli nasul, foloseste o solutie nazala decongestionanta care sa curete fiecare nara pe rand.

In acest fel vei evita impingerea mucusului spre sinusuri si vei reduce riscul de imbolnavire.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare