Boli

#mituri #corpul uman #mituri corpul uman

Mituri despre corpul uman

Corpul uman are inca numeroase mistere, pe care incercam sa le dezlegam zilnic. Nu trebuie insa sa crezi toate povestile spuse de bunicile si mamele noastre, ci sa te bazezi pe dovezi stiintifice.

Iata cateva mituri despre corpul uman:

Daca iesi iarna afara cu parul ud vei raci. Chiar daca pare logic, intre parul ud si raceala nu exisa nicio legatura. Cel mai adesea, oamenii racesc in sezonul rece doarece petrec foarte mult timp in casa, transmitand virusurile si bacteriile.

Numeroase experimente au investigat legatura dintre temperatura si imbolnavire, insa nu au ajuns la concluzia ca expunerea la temperaturi reduse duce la raceala. Mai mult decat atat, numerosi cercetatori sunt de parere ca frigul stimuleaza sistemul imunitar si il ajuta sa se protejeze mai bine de viroze .

Cititul la lumina slaba iti distruge vederea. Cititul pe intuneric sau la lumina foarte slaba solicita foarte tare ochii, insa nu duce la scaderea acuitatii vederii, nici pe termen scurt, nici pe termen lung.

Ca orice muschi, si ochii obosesc atunci cand sunt expusi la prea multa sau prea putina lumina. Atunci cand citim pe intuneric, efortul este si mai mare, ceea ce poate duce la uscarea ochilor. Este totusi indicat sa nu abuzezi de acest obicei si sa iti odihnesti ochii suficient.

Trebuie sa bei opt pahare de apa pe zi. In anul 1945, guvernul american ii sfatuia pe locuitorii tarii sa bea opt pahare de lichide pe zi pentru o sanatate de fier. Nu a fost specificat insa ca cele opt pahare pot fi orice tip de lichid: apa, suc, cafea sau ceai.

De asemenea, necesarul de apa este procurat de organism si prin intermediul fructelor si legumelor pe care le consumam zilnic.

Nu trebuie sa trezesti niciodata un somnambul. Aproximativ 20% dintre oameni sunt somnambuli, lucru care este mostenit in familie. Astfel, sunt sanse mari ca aceste persoane sa se raneasca atunci cand merg adormiti prin casa intunecata, in special cei care incearca sa conduca, manance sau sa gateasca.

Exista credinta ca nu trebuie sa trezesti un somnambul, care ar putea avea un atac de inima sau se va simti dezorientat. Daca esti ingrijorat, il poti ghida in siguranta, inapoi in pat.

Pierzi aproape toata caldura corporala prin cap. Daca capul este neacoprit, in timp ce restul corpului este infofolit in haine, este logic ca vei elimina caldura prin cap. Acelasi lucru se intampla cu orice parte a corpului neacoperita.

Daca sari peste mese, vei slabi mai repede. Daca sari peste micul dejun sau pranz de exemplu, cu siguranta vei manca mai mult la urmatoarea masa. Mesele regulate ajuta organismul sa arda caloriile mai repede si sa le transforme in energie.

Atunci cand nu mananci, metabolismul ramane in asteptare, iar caloriile nu sunt consumate. Cu cat te infometezi mai mult, cu atat metabolismul va deveni mai lent si va arde mai putine calorii. Astfel, saritul peste mesele zilei poate duce la acumularea de kilograme in plus. Mai mult decat atat, vei avea mai putina energie si vei fi mai putin productiv.

Daca iti pocnesti degetele vei avea artrita . Pocnirea degetelor nu are nicio legatura cu artrita, care este o afectiune a persoanelor in varsta. Cel mai posibil, acest obicei iti poate slabi articulatiile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului