Boli

#mirosuri #chlamydia #probleme vaginale #vaginita bacteriana # tricomoniaza #gonoree

Mirosuri vaginale care anunta sau nu o boala a zonei intime

Mirosurile vaginale sunt diferite la fiecare femeie si pot deveni neplacute in anumite perioade ale lunii sau atunci cand exista anumite probleme vaginale. Iti prezentam cateva tipuri de mirosuri vaginale care pot sau nu anunta o boala a zonei intime.

Miros de mosc

Mirosul vaginal difera de la o femeie la alta si depinde de activitatile zilnice. La unele femei, mirosul vaginal este foarte slab, insa la altele este prezent chiar si dupa igiena intima. Mirosul de mosc, unul dintre tipurile cu care te-ai putea confrunta si tu, nu este suparator si nu indica aparitia vreunei boli a zonei intime.

Miros de peste

Mirosul vaginal care seamana cu cel de peste ar putea aparea din cauza unei infectii. Acesta poate fi destul de puternic, chiar si in cazul unei igiene riguroase.

Un exemplu de infectie care poate cauza mirosul neplacut este vaginita bacteriana. Aceasta infectie reprezinta o schimbare in balanta bacteriilor, care sunt prezente in mod normal in vagin. Mirosul este mult mai suparator dupa contactul sexual.

In cazul femeilor insarcinate, vaginita bacteriana poate provoca complicatii grave, precum avortul spontan sau nasterea prematura.

Cauzele care pot duce la aparitia vaginitei bacteriene sunt diverse: inceperea prematura a vietii sexuale, mai multi parteneri sexuali, folosirea tampoanelor sau a unui dispozitiv intrauterin.

De cele mai multe ori, aceasta infectie dispare spontan si nu necesita tratament. Exista totusi cazuri in care se recomanda tratament cu antibiotice.

Tricomoniaza este o alta infectie care poate cauza mirosul neplacut, asemanator cu cel de peste. Este o infectie produsa de un parazit numit Trichomonas Vaginalis si se transmite prin contact sexual.

Daca infectia apare in timpul sarcinii, riscul de a se produce o nastere prematura creste. In plus, virusul poate fi transmis la nastere daca fatul este de sex feminin. Pentru tratarea acestei infecii, medicul recomanda antibiotice.

Chlamydia si gonoreea pot fi, de asemenea, cauza mirosului vaginal neplacut. Aceste infectii se transmit prin contactul direct cu mucoasele sau lichidele infectate. In cazul acestor infectii, alte simptome pot fi si urinarea dureroasa si secretia cu aspect de puroi. La fel ca si celelalte infectii, si acestea se trateaza cu antibiotice.

Miros de clor

Vaginul tau poate mirosi diferit, chiar si usor a clor, in functie de lubrifiantii folositi in timpul actului sexual, chiar daca partenerul tau a folosit sau nu un prezervativ. Acest tip de miros nu anunta nicio boala a zonei intime.

Miros metalic

Mirosul metalic al vaginului poate aparea in perioada menstruatiei. In acea perioada, mirosul sangelui se combina cu mirosul natural al vaginului si astfel va fi emanat un miros ciudat, adesea suparator. Insa in aceasta situatie nu exista motive de ingrijorare.

Miros dulce

Alimentatia poate determina modul in care miroase vaginul tau. Citricele, precum portocalele, grapefruitul si ananasul indulcesc mirosul vaginal. In schimb, ceapa, usturoiul, broccoli sau sparanghelul influenteaza negativ mirosurile vaginale. Aceste mirosuri nu dureaza foarte mult, prin urmare nu ai de ce sa te ingrijorezi, fiindca nu exista riscul dezvoltarii unei boli a zonei intime.

Sursa foto: mommyedition.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului