Boli

#reguli spitale #spitale inchise #spitale

Ministrul Sanatatii nu-si schimba parerea! “80% dintre spitalele din Romania ar trebui inchise”

Daca s-ar respecta toate regulile. 80% dintre spitalele din Romania nu ar trebui sa functioneze! Afirmatia ii apartine ministrului Sanatatii.

 

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a explicat, intr-o conferinta de presa, ca, la sase luni de la inceputul mandatului, afirmatia sa dintr-un interviu - “daca ar trebui sa aplicam toate regulile, 80% dintre spitalele din Romania ar trebui inchise” - i-a socat pe multi, insa “coafand realitatea, nu facem niciun bine nimanui”, explicand si ca, in mandatul sau de sase luni, nu a fost construit niciun spital. In ultimii 26 de ani, in Romania a fost construit un singur spital, a precizat ministrul joi.

:Din pacate, fiecare ministru a luat la cunostinta de aceasta situatie. A incercat sa faca ceva, nu a avut echipa, nu a avut buget si tot asa. Aici e marea problema. Nu exista o strategie. Ministerul Sanatatii trebuia sa aiba un departament special pentru asta. Spitalele au fost acreditate cu foarte multe compromisuri. Un spital e acreditat cu 45 de puncte, din 100. S-a coborat stacheta pentru ca altfel le-am inchide", a declarat, intr-o interventie la Realitatea TV, presedintele Asociatiei Pacientilor, Vasile Barbu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare