Boli

#medicamente #avertisment #nutritionist #mihaela bilic #efecte nocive #grepfrut

Mihaela Bilic, avertisment: “Nu luati medicamente cu suc de grepfrut”! Efectul este devastator!

Medicul Mihaela Bilic avertizeaza asupra efectului devastator pe care il au medicamentele daca sunt luate cu suc de gerpfruit. Acelasi lucru se intampla si daca mananci grepfruit si iei medicamente.

Grepfruit-ul, spre deosebire de alte citrice, contine o substanta care blocheaza enzimele hepatice. In acest fel medicamentele ajung in sange intr-o cantitate foarte mare, ducand la efectul de supradoza. Pe de alta parte, tot grepfruitul este cel care in cazul altor medicamente distruge substantele active din acestea.

“Nu luati medicamente cu suc de grepfrut

Cu gust acru-amarui si culoare galbena sau roz, gref-ul este fructul vedeta cand vine vorba de slabit. Nu exista dovezi ca sucul de gref ar topi grasimea, insa ce stim sigur e ca nu face casa buna cu medicamentele.

Pe langa vitamine, antioxidanti, fibre si multa apa, el contine o substanta care blocheaza enzimele hepatice. In aceste conditii anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim si ajung in sange intr-o cantitate mare (efect de supradoza). Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substante active din medicamente si sa reduca in consecinta eficacitatea acestora.

Interactiunea variaza de la o persoana la alta, poate aparea la consumul unui singur pahar de suc si poate persista timp de 2-3 zile. Este bine sa evitati asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic, hipolipemiant. De stiut ca restul de citrice (portocala, mandarina) nu au impact asupra eficacitatii medicamentelor.”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

 

 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare