Boli

#sindrom premenstrual #dureri menstruale #simptome menstruatie #simptome sindrom menstrual

Metode sanatoase pentru tratarea sindromul premenstrual

Daca te numeri printre femeile care sufera de sindromul premenstrual trebuie sa stii ca exista anumite metode prin care sa ameliorezi simptomele acestei perioade inconfortabile. Renuntarea la fumat, sportul, alimentele proaspete si sanatoase, limitarea consumul de alcool si cofeina, si relaxarea te vor ajuta sa fii in forma si sa treci mai usor peste starile proaste.

 

Renunta la fumat


Femeile care fumeaza prezinta un risc mai ridicat de a experimenta simptome severe ale sindromului premenstrual. Evitarea fumantului si chiar renuntarea la acest viciu este un lucru extrem de benefic pentru intregul organism.
 

Fii activa


Exercitiile de aerobic ajuta la diminuarea simptomelor sindromului premenstrual si ajuta la functionarea corecta a sistemului cardiovascular. Sportul reduce anxietatea si starile de tristete, care sunt simptome ale acestui sindrom.

Pentru a te simti mai bine poti incerca si alte forme de miscare: dans, jogging, inot sau mersul pe jos.
 

Fa schimbari in dieta


Schimbarile sanatoase din dieta ta au un impact major asupra sanatatii tale. Ajuta si la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual. Consumul de fructe si legume sanatoase, cereale integrale sau peste este indicat pentru a scapa de aceste simptome neplacute.

Carbohidratii complexi din alimentele sanatoase contribuie la imbunatatirea unui proces chimic aflat in stransa legatura cu reactiile emotionale.

Incearca sa eviti zaharurile, indulcitorii artificiali, grasimile si sarea.
 

Limiteaza consumul de alcool si cofeina


Alcoolul si confeina contribuie la agravarea si recidiva simptomelor grave ale sindromului premenstrual. Este astfel indicat sa limitezi consumul unor bauturi precum alcool, cafea, ceai, cacao sau ciocolata calda.
 

Relaxeaza-te


Usor de spus, insa greu de facut. Cu toate acestea, momentele de relaxare aduc un beneficiu imens starii tale de bine. Sindromul premenstrual contribuie la agravarea starii tale de anxiette si nervozitate. Tehnicile de relaxare sunt astfel mai mult decat indicate in aceste momente.

Pentru a te relaxa incearca yoga, exercitiile de respiratie sau meditatia. Acupunctura sau masajul sunt alte terapii alternative prin care poti ameliora simptomele sindromului premenstrual.
 

Incearca suplimentele de vitamine


Chiar daca ti-ai schimbat dieta si consumi mai multe alimente sanatoase , este posibil ca organismul tau sa aiba nevoie de mai multe vitamine si minerale. Poti suplini acest lucru prin administrarea de suplimente alimentare care sa asigure organismului tau necesarul nutritional.

Suplimentele de calciu sunt cele mai indicate in aceasta perioada si ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual. Tot in aceasta perioada sunt benefici si acizii grasi omega 3, care ajuta la reducerea iritabilitatii si a durerilor.
 

Renunta la gustarile nesanatoase


In perioada din apropierea ciclului menstrual ai mai multe pofte , carora nu le poti rezista. De obicei, femeile se indreapta spre alimente de tip fast food sau dulciuri, cu un continut caloric ridicat.

Incearca sa controlezi aceste pofte alimentare si sa inlocuiesti alimentele nesanatoase cu fructe, legume sau cereale integrale.

Carbohidratii din alimentele sanatoase te vor ajuta sa controlezi aceste pofte si pastreaza zaharul din sange la un nivel constant si echilibrat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare