Boli

#mesaje fumator #tutun #tigari

Mesaje DURE direct pe tigari, pentru a descuraja fumatorii

 

Studii recente arata ca avertizarile precum "minute din viata pierdute" scrise direct pe tigari i-ar putea ajuta pe fumatori sa scape de obiceiul extrem de periculos, scrie The Guardian, citat de Mediafax.

Aaron Drovandi, de la Universitatea James Cook din Queensland, este autorul unui proiect de cercetare asupra controlului tutunului. Peste 2.000 de fumatori si nefumaturi au fost implicati in studiul care a experimentat cu masuri inovatoare de a incuraja oamenii sa renunte la fumat.

Drovandi a ajuns la concluzia ca, in ciuda faptului ca australienii au renuntat in numar mare la fumat, avertismentele existente deja pe pachetele de tigari sunt mai putin eficiente.

Majoritatea fumatorilor au ramas indiferenti la avertizarile care au fost introduse in 2010 printr-un proiect legislativ in premiera in Australia. Chiar daca avertismentele introduse pe pachetele de tigari au determinat multi oameni sa nu se apuce de fumat, alti fumatori au declarat ca avertismentele reprezinta un factor destul de slab de descurajare.

"Acest lucru s-a intamplat din cauza expunerii repetitive. Daca te uiti la o imagine dezgustatoare de mai multe ori, la un moment nu te va mai afecta. Avertismentele de pe pachetele de tigari au ramas neschimbate. Sunt cu siguranta explicite, dar daca ne uitam la ele in continuu, imaginile isi pierd din impact," a precizat Drovandi.

Avertismente direct pe tigari

Avertismentele precum "minute pierdute din viata" – care ar arata minutele care dispar in timp ce tigara arde – au avut cel mai mare impact asupra participantilor la studiu.

"Noutatea acestor avertizari pe tigarile individuale a fost aproape de doua ori mai eficienta decat avertizarile de pe pachete, acest fenomen fiind gasit la un numar mare de participanti de toate varstele," a declarat Drovandi.

Legile Australiei cu privire la impachetarea tigarilor au fost contestate fara succes de catre companiile de tutun, iar de atunci au fost preluate si de alte tari precum Marea Britanie.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.