Boli

#covid #diabetici #medicamente #glicemie #avertisment

Medicii trag un semnal de alarma. Medicamentele anti-covid maresc glicemia in cazul diabeticilor

 

 

Medicii trag un semnal de alarma. Medicamentele folosite pentru tratarea pacientilor infectati cu noul coronavirus maresc glicemia in cazul persoanelor diabetice.

Medicii sustin ca dupa tratarea infectiei, timp de trei luni, diabetii trebuie sa mearga la controale regulate la diabetolog.  De asemenea, medicii sustin ca pacientii diabetici trebuie sa elimine din alimentatie orezul, pastele, painea si alte produse de panificatie in perioada de recuperare de dupa boala.

Controlul periodic la medic va stabili daca este necesar ca tratamentul pacientilor sa fie ajustat in functie de valorile glicemiei. 

Orice boala acuta si stresul care o insoteste, cresc nivelul glicemiei.

“Toti acesti hormoni de stres si tot acest cadru, sunt factori de risc pentru aparitia tolerantei alterate la glucoza. In general, diabeticilor, cand sunt obositi sau cand sunt bolnavi, cand au o gripa, le creste oricum glicemia.”, dr. Laura Ene, medic primar diabet.

Pacientii Covid sunt tratati cu dexametazona, un antiinflamator care creeaza dezechilibre si in cazul pacientilor fara diabet.

“Dexametazona creste glicemia. Este un antiinflamator extrem de util. Determina o crestere a necesarului de medicatie si chiar insulinoterapie pentru a duce bolnavul intr-un echilibru metabolic bun.”, declara dr. Raluca Popescu, medic diabetolog, pentru stirileprotv.ro.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului