Boli

#purtare masca de protectie #masca de protectie #masca

Masca de protectie NU trebuie purtata mai mult de patru ore! Explicatiile medicilor

Odata cu data de 15 mai, cand vor intra in viguare masurile de relaxare, romanii sunt obligati sa poarte masti de protectie cand ies din casa. Cei care merg la munca vor fi nevoiti sa poarte masca pe tot parcursul programului. Insa, masca de protectie nu trebuie purtata mai mult de patru ore.

Masca de protectie se poarta doar patru ore, deoarece dupa acest interval particulele respiratorii o umezesc si nu mai este eficienta in lupta importiva coronavirusului.

“Este necesar ca aceste masti sa fie purtate de toata populatia. Daca toti oamenii vor purta masca si vor intelege sa poarte masca cand vor fi in contact cu altii. Masca va fi purtata si de infectatii asimptomatici. Infectatul asimptomatic nu prezinta simptomele bolii, dar elimina virusul. Protectia e mai buna dinspre cel care poarta masca spre cel care e in vecinatatea lui si nu invers.”, declara Conf. univ. dr. Emilian Popovici, medic primar epidemiolog, pentru stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului