Boli

#lesin #boli # cauze lesin #boli ascunse #boli lesin

Lesinul poate sa tradeze boli ascunse. Afla care

Lesinul reprezinta pierderea temporara a cunostintei. Aceasta din urma poate fi insotita si de pierderea tonusului muscular si poate duce uneori la cadere sau impiedicare. Insa, desi se produce destul de des, lesinul poate ascunde o varietate de boli, o parte dintre ele potential periculoase. Pentru a evita surprizele neplacute, afla mai multe despre acest simptom si ce conditii medicale se pot afla in spatele sau.

Caracteristicile lesinului

Atunci cand vine vorba despre lesin, trebuie spus ca acesta poate fi precedat de o stare de ameteala, chiar si de greata. Persoana care se confrunta cu acest simptom trebuie sa stie ca lesinul este caracterizat de o scadere brusca a tensiunii arteriale.

Acest fenomen poate fi cauzat de numerosi factori, precum deshidratarea, anumite medicamente sau o schimbare brusca a posturii, de tipul ridicarii bruste in picioare dupa o perioada mai lunga petrecuta sezand pe scaun.

Ce boli poate trada lesinul?

Exista o serie de boli care pot sta la baza acestui simptom. Dintre acestea, bolile de inima sunt cele carora ar trebui sa le acorzi o atentie deosebita. Cea mai comuna cauza a acestor probleme medicale este functionarea defectuoasa a sistemului electric al inimii. Aceasta duce adesea la un ritm cardiac foarte scazut, numit si bradicardie, sau foarte ridicat, cunoscut si sub numele de tahicardie, ambele stari putand fi insotite si de lesin.

Mai mult, lesinul poate indica si o tulburare a valvelor. O functionare normala a inimii presupune inchiderea si deschiderea corespunzatoare a celor patru valve, astfel permitand sangelui sa circule in conditii normale spre acest organ vital. Atunci cand o persoana se confrunta cu o tulburare a valvelor, corpul si creierul nu mai pot primi suficient sange oxigenat. Iar aceasta disfunctie poate duce la lesin.

In cele din urma, merita mentionate si alte conditii medicale pe care lesinul le poate trada: marirea inimii, ruperea aortei sau chiar probleme la nivelul tesutului muscular al inimii, cauzate de un atac de cord.

Sursa foto: aragma.gr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare