Boli

#laserele vasculare #laserele ablative #dr. Amalia Anghel # dermatologie bucuresti #epilare definitiva #lasere #acnee #skinmed clinic

Laserele - solutii terapeutice imbatabile impotriva acneei!

Acneea, o problema contemporana! Inca ne confruntam cu un numar crescut de cazuri grave, atat in randul adolescentilor, cat si al adultilor. Peste 75% dintre cazuri sunt adolescenti cu forme severe, inflamatorii de acnee. Ritmul de viata si alimentatia dezordonata si nesanatoasa agraveaza aceasta patologie, ale carei consecinte le reversam cu greutate. Mai mult decat atat, se considera ca peste 80% dintre persoane vor prezenta la un moment dat in viata cel putin un episod de acnee/ eruptie acneiforma.

 

Din fericire, pe langa tratamentele conventionale din acnee, in ultimii ani, tehnologia laser reprezinta un real ajutor, fie ca vorbim despre leziunile de acnee active, fie ca vorbim despre cicatrici, indiferent de forma acestora.

Despre cele mai eficiente solutii ale momentului, ne vorbeste doctor Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist in cadrul Skinmed, cea mai prestigioasa clinica de dermatoestetica din Europa de Est: “Vestea buna este ca, din punct de vedere tehnologic, inregistram o evolutie marcanta in domeniul dermatologiei si avem la dispozitie o serie de tehnologii laser si topice pentru tratamente locale minim invazive, cu controlul complet al leziunilor de acnee. Laserul in acnee este acum utilizat pentru toate formele active, adesea in combinatii de tratament, la indicatia medicului specialist si se poate interveni atat asupra leziunilor active, cat si asupra urmelor, precum semnele rosii/pigmentate sau cicatricilor deprimate. Medicul este cel care decide protocolul de tratament. Terapia cu laser se adreseaza atat leziunilor active de acnee, cat si cicatricilor. Rezultatele apar imediat dupa procedura, nu exista reactii adverse importante, vindecarea fiind rapida, iar efectul mentinandu-se mult timp.”, precizeaza ea.

Ce tipuri de lasere exista pe piata si care sunt indicatiile pentru fiecare?

Laserul Clear Skin

Acest laser diminueaza flora de tip Propionibacterium acnes prin alterarea membranei celulare bacteriene. Se reduce, de asemenea, activitatea glandelor sebacee, care secreta sebum in cantitate mai mica, mai fluid. In acelasi timp, el provoaca o reactie de vindecare, cu sinteza de colagen si elastina, corectand cicatricile postacnee. Lungimea de unda utilizata in aceasta este dedicata actiunii asupra glandei sebacee cu reorganizarea epidermului si drenajul acesteia, reducerea secretiei de sebum si efect antiinflamator. Procedurile nu sunt dureroase, iar pacientul se poate intoarce la activitatile zilnice pentru ca pielea nu a fost afectata si nu are nevoie de o perioada de vindecare.

Ce tratezi cu laserele de tip vascular?

Semnele rosii sunt tratate cu ajutorul laserelor de tip vascular, cu o lungime de unda dedicate absorbtiei la nivelul microvascularizatiei precum, Vbeam Pulsed Dye Laser. Acesta este un laser care nu are efecte adverse, nu „iradiaza”, nu provoaca arsuri. Este folosit de peste 15 ani in tratarea diferitelor afectiuni vasculare, insa tehnologia actuala si modelele mult imbunatatite ofera eficacitate si siguranta pentru tratamentele diferitelor afectiuni, cum ar fi rozaceea. Procedura nu necesita pregatirea anterioara a pacientului, provoaca doar cu un mic disconfort local sau o usoara senzatie de caldura. Restrictiile ulterioare sunt limitate si se rezuma la cel mult 1-2 zile post tratament.

Ce tratezi cu laserele ablative?

Semnele reziduale ale cicatricilor sunt corectate cu ajutorul laserelor de rejuvenare precum Clearlift sau laserele ablative precum laserul CO2. Laserele de remodelare sunt inductori ai proceselor noastre fiziologice, cu activare celulara, dar fara a induce suferinta si recuperare in tegumentul de suprafata. Nu exista timp de recuperare, pielea nu se inroseste sau exfoliaza si poate fi facut in pauza de pranz! Laserele ablative asociaza efectul termic stimulator cu minima ablatie, pentru acestea existand un timp de recuperare de 5-6 zile in care pielea este rosie si se va exfolia. Este de preferat pentru cicatricile profunde.

 

Epilarea definitiva cu Laserul SOPRANO TITANIUM, regele laserelor!

Epilarea definitiva cu laser este cea mai raspandita procedura de estetica. Intr-adevar, laserul este si solutia de lunga durata pentru indepartarea parului nedorit. Epilarea laser definitiva trebuie efectuata intr-o clinica dermatologica, deoarece acest aparat este unul medical, din punctul de vedere al tehnologiei folosite. Soprano Ice Titanium/Platinum  este tehnologia laser de ultima generatie, top la nivel mondial, cu cea mai mare eficienta pentru indepartarea pilozitatii. Niciun alt laser de pe piata nu atinge performantele acestui laser-rege! De ce?

Pentru ca Soprano Ice Platinum/Titanium combina trei lungimi de unda diferite si este eficient pentru toate tipurile de piele, toate tipurile de pilozitate si pe tot parcursul anului, putand fi utilizate chiar si pentru pielea bronzata in maxima siguranta. Procedurile sunt rapide, usoare, lipsite de durere si confortabile pentru pacient, asigurand cele mai bune rezultate clinice. Ceea ce aduce nou Titanium este un aplicator quatro (4 cm) cu eficientizarea in timp a acestui tratament (durata fiind acum injumatatita) si optimizarea mecanismului de racire (gratie caruia tratamentul este lipsit de orice urma de durere).

„Tehnologiile laser in permanenta expansiune au reprezentat o piatra de temelie in dermatologia clasica, dar si estetica. Doar cu ajutorul acestora reusim a trata unele afectiuni, a corecta si controla probleme care pana acum nu aveau solutie, in deplina siguranta pentru pacient. La clinica Skinmed, sanatatea este o stare de bine pe care acum reusim sa o mentinem in timp!”, explica Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie Skinmed Clinic, Centrul de Excelenta Dermatologie Bucuresti.

Istoria laserelor

La inceputul secolului trecut, Albert Einstein descria pentru prima data un principiu de functionare a unor dispozitive ce aveau sa devina, dupa ani de studii, perfectionate si numite LASER (Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation). In medicina, laserele si-au facut debutul in anul 1961 in domeniul oftalmologiei.

Prima atestare a utilizarii laserului in dermatologie dateaza din 1963, cand s-a observat ca aceste dispozitive pot trata selective leziunile pigmentare. De atunci, prin evolutia continua a tehnologiei, laserele sunt intr-un proces de continua perfectionare si studiere a profilului de siguranta, astfel, astazi avem o gama larga de astfel de dispozitive performante si sigure, specializate pentru diferite nevoi.

Pentru ca Skinmed Clinic, Centrul de Excelenta in Dermatologie Bucuresti, iti este alaturi, poti participa la Concursul Invingem acneea impreuna! (in desfasurare pana la data de 18 noiembrie pe retelele de socializare ale clinicii). Dr. Amalia Anghel si echipa ei de specialisti vor alege 2 castigatori care vor beneficia de tratamente in valoare de 2.000 Euro (diagnostic, tratament lasere si terapii moderne & non-invazive).

www.instagram.com/skinmed.clinic_bucharest

- Mai multe detalii despre laserele disponibile la Skinmed, Centrul de Excelenta Dermatologie Bucuresti, aici:

 https://www.skin-med.ro/tratamente-laser/

Cuvinte cheie: Skinmed Clinic, Dr. Amalia Anghel, dermatologie bucuresti, lasere, acnee, laserele ablative, laserele vasculare, epilare definitiva

 Sursa foto: skin-med.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare