Boli

#infertilitate masculina #infertilitate #laptop

Laptopul dauneaza fertilitatii barbatilor

Barbatii care lucreaza foarte mult timp cu laptopurile prezinta riscuri foarte mari sa ramana infertili, iar de cele mai multe ori efectele sunt ireversibile . Cei mai expusi sunt cei care tin  laptopul pe picioare atunci cand lucreaza, reiese dintr-un studiu stiintific efectuat recent in Statele Unite. Calitatea proasta a spermei este cauzata de caldura care vine din carcasa aparatului, situata foarte aproape de organele genitale.


Laptopurile, in timpul functionarii, pot atinge temperaturi de pana la 70 de grade Celsius, lucru care dauneaza puternic scrotului. Asadar cu cat sunt pozitionate mai aproape de zona organelor genitale, cu atat mai mult creste riscul de infertilitate.


Un test realizat pe un numar de 29 de barbati sanatosi cu varste cuprinse intre 21 si 35 de ani a avut ca rezultat faptul ca mentinerea laptopului pe picioare timp de o ora a dus la cresterea temperaturii scrotului cu aproximativ 2.8 grade Celsius.


Medicul specialist  Yefim Sheykin de la Universitatea de Stat din New York,  seful acestei cercetari, sustine ca “este necesar ca zona testiculelor sa isi mentina temperatura potrivita pentru ca productia de spermatozoizi sa se afle la un nivel optim”.  Acesta a mai adaugat ca micile modificari pot fi reversibile, insa utilizarea frecventa a laptopului poate cauza daune permanente”.


Suzanne Kavic, seful sectiei de endocrinologie  de reproducere de la Universitatea Loyola din Chicago, a precizat ca majoritatea barbatilor subestimeaza efectul pe care caldura emanata de laptopuri il poate avea asupra productiei de spermatozoizi.


Specialistul sustine ca de obicei problemele de infertilitate sunt din partea femeii  insa de cativa ani, 40% din persoanele care sufera  de infertilitate sunt barbati.


Suzanne Kavic ii sfatuieste pe barbati:

  • Sa foloseasca mai mult computerele tip desktop sau sa aseze laptopurile pe birou;
  • Sa evite baile sau dusurile fierbinti care de asemenea afecteaza calitatea spermatozoizilor;
  • Sa nu se aseze pe obiecte fierbinti (calorifere);
  • Sa se abtina de la ejacularile frecvente;
  • Sa evite consumul de tigari, alcool sau droguri;
  • Sa evite expunerea la substante toxice ;
  • Sa faca sport in mod regulat;
  • Sa aiba o alimentatie sanatoasa .


De asemenea, Suzanne Kavic sustine ca “medicamentele pentru depresie, tensiune arteriala si cele pentru probleme ale inimii pot duce la o scadere a libidoului si pot chiar provoca impotenta. Pacientii carora li se recomanda astfel de medicamente ar trebui sa ii intrebe pe medici despre efectele secundare pe care acestea le pot provoca”.


Sursa foto : healthequalitypartners.co.uk

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului