Boli

# risc cancer #consum zahar # consum sucuri #cancer endometrial

La ce boala grava esti supusa daca bei constant sucuri cu adaos de zahar

Consumul de zahar este un real pericol pentru organismului tau, motiv pentru care ar trebui sa fii mai atenta la alimentele procesate pe care le consumi. Cele mai multe dintre ele contin cantitati uriase de zahar, care, in timp, pot duce la declansarea unor afectiuni cumplite. Un studiu recent realizat de Scoala de Sanatate Publica a Universitatii din Minnesota (SUA) arata ca bauturile cu adaos de zahar cresc riscul de cancer endometrial (transformarea maligna a celulelor care captusesc uterul).


Bauturile cu adaos de zahar si cancerul

Conform studiului, femeile care consuma cantitati mari de sucuri cu adaos de zahar prezinta un risc de pana la 80% mai mare de a face cancer endometrial. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au analizat cazurile a 23.000 de femei aflate in perioada postmenopauza.

In urma cercetarii, a reiesit ca femeile care au consumat cantitati mari de sucuri cu adaos de zahar si de alte bauturi dulci pe perioade indelungate de timp sunt predispuse la dezvoltarea cancerului endometrial.

Specialistii Universitatii din Minnesota sustin ca doar bauturile cu adaos de zahar cresc riscul declansarii acestui tip de cancer. Bauturile cu zero zahar si alte alimente procesate dulci nu au acelasi efect asupra organismului.

Inca nu se poate spune cu exactitate de ce sucurile cu adaos de zahar cresc riscul de cancer, insa cercetatorii considera ca de vina este si obezitatea.


Obezitatea, un factor de risc

Femeile care consuma foarte multe sucuri cu adaos de zahar sunt predispuse la obezitate, iar greutatea corporala peste limita poate fi un factor de risc in cazul cancerului endometrial.

"Femeile obeze au un nivel mai mare de estrogen si de insulina decat femeile care au o greutate normala. O productie exagerata de estrogen si insulina creste riscul de cancer endometrial", a declarat Maki Inoue-Choi, autorul studiului si profesor la Scoala de Sanatate Publica a Universitatii Minnesota.


Cancerul endometrial poate fi vindecat

Daca este descoperit intr-o faza timpurie, cancerul endometrial poate fi tratat si vindecat cu succes in peste 90% dintre cazuri.

Sursa foto: jerseynut.blogspot.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare