Boli

#astm #tratament astm #Jurnalul Copilului cu Astm #Jurnalul Adultului cu Astm #diagnostic astm

Kitul care te invata sa tii astmul sub control

In tara noastra, astmul bronsic este una dintre cele mai raspandite afectiuni respiratorii, peste 1 milion de romani suferind de aceasta boala. Ingrijorator este faptul ca doar 4% dintre cei care sufera de astm sunt diagnosticati si tratati. In acest context, medicii au lansat astazi kitul de asistenta a bolnavului cu astm. Afla mai jos cum poti beneficia si tu de el!

Vinovat pentru cresterea numarului de cazurilor de astm bronsic din ultimii ani este stilul de viata modern, spun specialistii. Asa se explica de ce prevalenta astmului bronsic la copiii romani cu varsta intre 13-14 ani a crescut cu 12,8%2, astmul devenind cea mai frecventa boala cronica in randul copiilor, conform raportului „Global Asthma Report 2011”.

Bolnavii nu respecta tratamentele

Pentru a veni in ajutorul adultilor care sufera de astm, astazi a fost lansat kitul de asistenta a bolnavului cu astm. Jurnalul Adultului cu Astm are 84 de pagini de informatii cu privire la simptome, factori predispozanti, tipuri de investigatii posibile si detalii despre tipurile de tratament recomandate, dar si un test (ACT) menit sa evalueze nivelul de control asupra bolii. 

“Marea majoritate a pacientilor diagnosticati cu astm nu inteleg ca astmul este o boala pe care trebuie sa o tii in permanenta sub control atent si nu respecta recomandarile de tratament ale medicilor”, a explicat prof. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie, necesitatea unui astfel de instrument. 

Pentru copiii bolnavi de astm, dar mai ales pentru parintii acestora, a fost lansat si Jurnalul Copilului cu Astm, care poate deveni un ghid in controlul si tratamentul bolii, potrivit prof. dr. Diana Deleanu, presedintele Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica.

“Astmul este una dintre bolile ce afecteaza major copiii romani, scazand calitatea vietii si posibilitatea de a se integra social, afectandu-i atat pe acestia, cat si pe parinti”, adauga prof. dr. Diana Deleanu.

In prima faza, Jurnalul Adultului cu Astm si Jurnalul Copilului cu Astm vor fi publicate in 5.000 de exemplare si vor fi distribuite in cabinetele medicilor pneumologi si alergologi din tara. 

Ambele instrumente sunt disponibile atat in varianta printata, cat si in varianta digitala (pentru web, telefon, tableta), adaptandu-se fiecarui device de pe care sunt accesate, pe site-ul  jurnalulpacientului.ro.

Sursa foto: juicing-for-health.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare