Boli

#medicina #kinetoterapie

Kinetoterapia ca solutie medicala

Kinetoterapia este una dintre cele mai vechi ramuri ale medicinei. A fost studiata din antichitate de insusi Hipocrate, insa era practicata si in India, China si Egiptul Antic.

 

Numita si terapia prin miscare sau gimnastica medicala, kinetoterapia consta intr-un ansamblu de tehnici si metode avand ca baza exercitiul fizic cu rolul de restabilire a anumitor functii ale corpului.

Aduce laolalta programe specifice de recuperare si terapii fizice asistate, care contribuie la imbunatatirea functiilor motrice diminuate. Prin kinetoterapie ne imbunatatim calitatea vietii, ea fiind esentiala in etapele de recuperare somato-functionala.

Kinetoterapia - forme si obiective

In cabinetele specializate de kinetoterapie din Bucuresti, sesiunile sunt aplicate in scop profilactic si de recuperare.  Clinica Eminescu 100 este recomandarea noastra pentru sedinte efectuate de kinetoterapeuti cu experienta.

Kinetoterapia are trei forme:

  • Kinetoterapia primara – folosirea exercitiilor fizice pentru a preveni imbolnavirile;
  • Kinetoterapia secundara - prevenirea complicatiilor cauzate de imbolnaviri;
  • Kinetoterapia tertiala - prevenirea aparitiei sechelelor in urma imbolnavirilor, care ar putea duce la dizabilitati motorii sau psihice.

Obiectivele principale ale sesiunilor de kinetoterapie sunt de relaxare, de corectare a posturii corporale, de imbunatatire a motricitatii, de crestere a mobilitatii articulare, sporire a fortei musculare si crestere a capacitatii la efort, dar si de reducere a sensibilitatii.  In cazul interventiilor traumatice si post operatorii, sesiunile de kinetoterapie sunt esentiale in vederea recuperarii functiilor si a mobilitatii. 

Ce se poate rezolva cu ajutorul sesiunilor de kinetoterapie?

Sesiunile de kinetoterapie remediaza problemele de postura ce se manifesta la copii aflati in perioada de crestere (spate incovoiat, lordoza, cifoza, scolioza).  De asemenea, imbunatatesc tonusul muscular si gradul de coordonare, iar fenomenele amintite se manifesta frecvent in perioada de preadolescenta cand organismul sufera modificari majore.

Kinetoterapia este eficienta in cazul pacientilor care au suferit manifestari posttraumatice si postoperatorii, cand anumite functii se pierd partial sau total. Sedintele de terapie sunt recomandate tot mai des in cazul pacientilor care sufera de Parkinson, scleroza in placi, boli cronice. 

Specialistii recomanda sesiuni de kinetoterapie pentru remedierea functiilor in cazul pacientilor care sufera de afectiuni reumatologice, insa si pentru recuperarea dupa atacuri vasculare cerebrale.

Kinetoterapia este tot mai des folosita pentru pregatirea organismului pentru sarcina si nastere naturala, astfel ca tot mai multe femei apeleaza la sesiunile de kinetoterapie in scopul de a fii pregatite pentru cea mai frumoasa experienta din viata.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare