Boli

#vedere #lentile de contact #lentile #probleme vedere

Invata sa alegi lentilele de contact perfecte pentru tine!

Lentilele de contact sunt accesorii pe care le alegi adesea pentru un plus de discretie, cu scopul de a inlocui ochelarii de vedere si a corecta o deficienta vizuala. Stiai insa ca exista o varietate de tipuri de lentile de contact, gandite pentru a indeplini o paleta larga de preferinte si nevoi? Afla mai multe despre tipurile de lentile de contact pentru a le selecta pe cele mai potrivite pentru tine!

Daca ti-ai propus sa renunti la ochelarii de vedere si sa ii inlocuiesti cu lentile de contact, varianta lor mai discreta, dar la fel de eficienta, ar trebui sa stii ca ai la dispozitie o multime de tipuri si modele, de la lentilele de contact zilnice la cele anuale, colorate si/sau prevazute cu filtru UV.

Lentile de contact zilnice

Lentilele de contact zilnice sunt produse cu durata de purtare limitata la 24 ore - sau, mai precis, de la primele ore ale zilei pana seara, inainte de culcare. Acest tip de lentile de contact sunt disponibile in pachete de 30, 60 ori 90 de perechi, ambalate individual, si sunt cele mai sanatoase variante pentru ochii tai, oricare ar fi deficienta vizuala cu care te confrunti, deoarece inlocuirea lor zilnica evita formarea depunerilor proteice. In plus, lentilele de contact zilnice elimina necesitatea igienizarii si a pastrarii in conditii speciale.

Lentile de contact lunare

Lentilele de contact lunare sunt produse care, in functie de tipul ales, pot fi purtate si in timpul somnului, fapt care sporeste simtitor gradul de confort: odata aplicate, lentilele pot fi purtate timp de 30 de zile, fara a le scoate!

Si in acest caz, poti investi in pachete cu 2, 3 ori 6 lentile, varianta cea mai avantajoasa din punct de vedere financiar fiind aceea cu un numar mai mare de lentile de contact.

Lentile de contact anuale

Cat despre lentilele de contact anuale, acestea au o durata mare de valabilitate, astfel ca reprezinta una dintre cele mai bune investitii. Desi nu pot fi purtate si in timpul somnului, acest tip de lentile de contact pot fi folosite zi de zi timp de minimum 12 luni in perfecta siguranta.

In plus, lentilele de contact anuale sunt disponibile si in varianta colorata, astfel ca le poti alege pentru a le folosi si ocazional, in combinatie cu alte tipuri de lentile (zilnice, saptamanale ori lunare).

Lentile de contact din silicon hidrogel cu filtru UV

Investitia constanta in perfectionarea lentilelor de contact a dus la alegerea unor materiale din ce in ce mai performante si, mai ales, sigure pentru sanatatea ochilor. Unul dintre acestea este siliconul hidrogel care sporeste permeabilitatea oxigenului spre cornee. Utilizat in combinatie cu hidrogelul clasic, acest material favorizeaza un confort sporit la purtare in conditii de perfecta siguranta pentru ochi.

Alt aspect demn de luat in considerare la alegerea celor mai potrivite lentile de contact este existenta filtrului UV. Numarul lentilelor de contact cu acest tip de protectie este limitat, insa selectarea produselor cu filtru UV este importanta, intrucat ajuta la captarea eficienta a razelor UVA si UVB care pot dauna sanatatii ochilor.

Intra chiar azi in magazinul online Contact-Lentile.ro si frunzareste gama larga de lentile de contact existenta pentru a gasi produsul perfect pentru tine!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare