Boli

#emisiune sanatate #Simona Dragomir #traieste sanatos #dieta #frumusete

INTERVIU Simona Dragomir, despre cat si ce trebuie sa mancam ca sa ramanem sanatosi

Cunoscuta ca fiind un promotor al stilului de viata sanatos, Simona Dragomir (fosta Balanescu) vorbeste in exclusivitate pentru cititorii Acasa.ro despre modul in care emisiunile pe care le realizeaza de 14 ani si-au pus amprenta asupra vietii personale, despre cum se impaca rolul de realizator tv si de radio cu cel de mama si de sotie, despre noile sale proiecte care ii vizeaza pe toti cei interesati sa-si mentina /imbunatateasca starea de sanatate...
 
Ai fost dintotdeauna adepta stilului de viata sanatos?

Da, din fericire. Instinctul, obiceiurile sanatoase create de parinti in copilariei m-au tinut in general departe de lucrurile „nesanatoase”. Apoi, cand am inceput sa realizez emisiunile de sanatate si auzeam sfaturile invitatilor, unii dintre cei mai buni medici ai nostri, m-am bucurat ca nu fac eforturi sa traiesc sanatos, eu pur si simplu asa simt de cand ma stiu.

Sa invatam nu numai sa adaugam ani vietii noastre, in primul rand sa dam viata anilor nostri, o viata de calitate!

Cati specialisti ai avut invitati de-a lungul carierei? 

Dumnezeule, nu am tinut o evidenta a lor, dar cu siguranta au fost sute de invitati, daca nu chiar mii. Vorbim de aproape 21 de ani de televiziune si de radio!

Care sunt greselile frecvente in stilul nostru de viata?

Cred ca romanii fumeaza prea mult, ingrozitor de mult din punctul meu de vedere, al nefumatorului!

Ce-i sfatuiesti pe cei care fac abuzuri si spun “O viata am! De ce sa nu incerc toate placerile ei?”

Le-as spune ca mie mi se pare mult mai important sa avem o viata lunga si frumoasa, decat una scurta si intensa! Iar o viata sanatoasa inseamna o alimentatie naturala, o hidratare corespunzatoare, limitarea obiceiurilor nocive (alcool, fumat, junk-food), miscare cat mai multa in aer liber si, nu in ultimul rand, gandire si energie pozitiva!

Cat de importanta este implicarea ambilor parintilor in dobandirea unui stil de viata sanatos in cazul copiilor?

Implicarea ambilor parinti este esentiala! Degeaba unul dintre parinti traieste sanatos si incerca sa impuna obicriuri sanatoase in familie copiilor, daca partenerul nu este un exemplu la fel de bun.

Cum se modifica viata femeilor/a cuplului dupa aparitia unui copil?

Viata nu iti mai apartine, nu prea mai ai timp liber, nu prea mai apuci sa dormi suficient, iar toate deciziile se iau in functie de copil/copii.

Cum se impaca viata profesionala cu cea personala?

Usor nu este, dar imi place atat de mult si atunci imi gasesc resurse nebanuite de energie. Si trebuie sa recunosc ca fara ajutorul mamei mele iubite, nu as putea sa fac mai nimic din tot ceea ce fac acum!

Incerc sa impac viata profesionala cu cea personala, pentru ca imi iubesc familia si iubesc si ceea ce fac. Incerc sa fiu o mama buna pentru copiii mei: Rebecca si Marc, incerc sa fiu o sotie iubitoare pentru Rares al meu si incerc sa imi realizez cat mai bine emisiunile pe care le am: „Buna dimineata, Sanatate!” la Antena 1 si „Mediatiile pentru parinti” si „Mamma Mia” la radio Itsy Bitsy.

Si, mai nou, site-ul si Conferintele Traieste Sanatos cu Simona, doua proiecte de suflet, care imi permit sa comunic direct cu oamenii, cu problemele lor de sanatate si, alaturi de colaboratorii mei, sa incercam sa-i ajutam.

Ce aduce nou site-ul Traieste sanatos cu Simona?

Poate o sa va intrebati de ce un nou site de sanatate si welness, in contextul in care nenumarate site-uri si bloguri ofera informatii dintre cele mai diverse... mai mult sau mai putin corecte. Ideea principala a site-ului Traieste sanatos cu Simona este corectitudinea si veridicitatea informatiilor pe care le vom transmite: specialistii colaboratori ai acestui site sunt oameni de valoare, cu studii de specialitate in diferite domenii - medina alopata, medicina naturista, kinetoterapie, nutritie, educatie etc.

Omul (sanatos sau bolnav) trebuie sa primeasca informatii si recomandari avizate de specialisti, dar mai departe el va trebui sa consulte un medic specialist, deoarece diagnosticul si tratamentul trebuie recomandate si supravegheate de catre acesta, nu de net.

Date personale Simona Dragomir (fosta Balanescu)

Functia detinuta: realizator-prezentator TV si radio
Data si locul nasterii: 6 august 1972, Bucuresti
Stare civila: casatorita
Copii: 2 (Marc si Rebecca)

Cariera

Simona Dragomir si-a inceput cariera in jurnalism in anii 90' iar perseverenta ei a dat roade. In CV-ul ei gasim locuri de munca de la radio la televiziune. A inceput prin a fi crainic de programe si realizator tv la Amerom Canal 38, apoi prezentator meteo la Prima TV, dupa care redactor-prezentator stiri la radio Europa FM. Au urmat apoi 7 ani de „Realitatea Medicala” la Realitatea TV, unde Simona a fost si redactor-prezentator stiri, dupa care alti 7 ani de „Traieste Sanatos” la Antena 2.

Acum, Simona realizeaza in paralel „Buna dimineata, Sanatate!”, la Antena 1, in cadrul emisiunii Neata’ cu Razvan si Dani si emisiunile „Meditatii pentru parinti” si „Mamma Mia” la radio Itsy Bitsy.

De-a lungul carierei, Simona a castigat Premiul de Excelenta de la MEDICO si un premiu oferit de revista "Psihologia azi". Din 2008, Simona este si „cel mai tenace jurnalist pe sanatate”, premiu castigat la Gala Sanatatea TV. Nu lipsesc nici premiile APTR pe care Simona le-a castigat la Realitatea TV impreuna cu intreaga echipa.

Viata personala

Simona este casatorita cu Rares Dragomir, compozitor si interpret, la randul lui om de radio si televiziune, si este mamica a doi copii: Marc - de 8 ani -si Rebecca - de 1 an si 3 luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului