Boli

#recongelare #boli inghetata #otravire #boli #inghetata

INGHETATA recongelata: risc de OTRAVIRE

Odata topita inghetata trebuie aruncata! Acesta este mesajul unui cercetator al Universitatii Aston din Marea Britanie! Recongelarea inghetatei dupa ce s-a topit determina un risc ridicat de intoxicatie pentru organismul nostru! Iata explicatia!

Amreen Bashir este lector in stiintele biomedicale de la Universitatea Aston din Marea Britanie. Ea avertizeaza ca majoritatea dintre noi nu ne dam seama ca deserturile pot constitui un pericol pentru sanatatea noastra. Ea explica modul in care puteti reduce riscul de a va imbolnavi din cauza inghetatei sau a fructelor. Se poate sa va luati toate masurile de precautie atunci cand vine vorba de carne sau alte alimente, dar otravirea poate surveni in urma unor obiceiuri atat de banale incat n-o sa va vina sa credeti!

In timpul verii, multi oameni isi pregatesc masa afara, fie la picnic, fie la gratar. Astfel regulile de aur ale igienei sunt eliminate fara vrem. Nu mai aveti chiuveta pentru a va spala mainile si nici bufeturile sterilizate pentru prepararea alimentelor. Se estimeaza ca un milion de persoane sunt afectate de maladii provocate de alimente contaminate cu bacterii doar in Marea Britanie in fiecare an, costand economia peste 1 miliard de dolari. Majoritatea alimentelor daunatoare pot avea bacterii ca: Campylobacter, Salmonella, E. coli si Listeria, toate care se dezvolta in temperaturile mai calde ale verii.

Inghetata: aliat sau dusman in zilele toride?

In afara de riscurile bine cunoscute ale diabetului zaharat si obezitatii, inghetata are cu adevarat potentialul de a va face foarte bolnavi. In 2015, cinci persoane au fost spitalizate si trei au murit dupa ce au consumat inghetata care a fost contaminata de Listeria in Topeka, Kansas. Astfel de cazuri sunt totusi rare si nu au fost produse din vina consumatorilor.

Inghetata poate constitui un pericol si dupa cumparare daca s-a topit si apoi a fost recongelata.

Acest lucru se intampla de multe ori atunci cand este luata de la congelator, lasata sa se dezghete ca mai apoi sa fie pusa iar la inghetat.
Inghetata se topeste destul de repede la temperatura camerei, iar lichidul, zaharul, si invelisul, adesea din plastic, creeaza „caminul” perfect pentru bacterii ca Listeria, iar atunci cand le bagati la congelator nu faceti decat sa ajutati bacteria sa se inradacineze mai bine. Odata topita inghetata trebuie aruncata!

In plus, nu utilizati niciodata o lingurita murdara sau folosita! Nu faceti decat sa invitati microbii si bateriile in inghetata dvs.!

Sursa: DailyMail.co.uk

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gutuile previn cancerul si bolile de inima! Cand pot deveni toxice

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.