Boli

#infectii #infectii vaginale #tratare infectii vaginale #depistare infectii vaginale

Infectiile vaginale, pericolul ascuns din corpul tau. Fa-ti rapid testul!

Lipsa unui program eficient de transmitere a notiunilor de baza in igiena personala si sexuala a romanilor este reflectata de numarul mare de cazuri de infectii vaginale, dar mai ales de numarul de cazuri de infectii vaginale recurente.

Statistica neoficiala estimeaza ca aproximativ o jumatate dintre romani sufera de o infectie cu transmitere sexuala, asa ca ar fi cazul sa faci si tu rapid un test de depistare a infectiilor vaginale.

Ce sunt infectiile vaginale

Trecute in randul infectiilor cu transmitere sexuala pentru ca se pot raspandi prin intermediul contactelor sexuale neprotejate, infectiile vaginale par sa fi intrat si in zona tabu din mentalul populatiei.

In fapt, vorbim de o dereglare a nivelului Ph-ului din vagin. Aciditatea vaginului asigura controlul bacteriilor si elimina riscul de infectii micotice si bacteriene. Infectiile vaginale (Gardenella Vaginalis, Candida Albicans, Trichomonas vaginalis etc.) pot fi declansate de: infectii cu transmitere sexuala, variatiile hormonale, utilizarea spermicidelor, igiena intima excesiva si necorespunzatoare si contactul sexual neprotejat. Destule motive care sa te faca sa iti verifici sanatatea printr-un test rapid de la Veneris.

Simptomele infectiilor vaginale

Simptomele unei infectii vaginale sunt destul de neplacute: secretii vaginale abundente de culoare galben-verzui si cu miros neplacut, mancarime, senzatie de arsura in interiorul sau in jurul vaginului si sangerare usoara in absenta menstruatiei.

Semnele evidente ar trebui sa te faca sa incerci efectuarea unui test de depistare a infectiilor vaginale. Acesta poate fi facut acasa prin analiza Ph-ului din vagin, avand o rata de precizie in depistarea infectiilor de peste 98%. Testele rapide Veneris iti pot da raspunsul in doar cateva minute si sunt disponibile mai mult de 1000 de farmacii din toata tara. Testul Vaginex identifica valorile Ph-ului intre 3,8 si 5,2, schimbandu-si culoarea in functie de aciditatea probei supuse la test.

Transmiterea infectiilor vaginale

Infectiile vaginale au mod de raspandire rapid si aproape banal. Pot fi contractate de pe un scaun de toaleta, de la lenjeria sau hainele imprumutate de la o prietena, de la produsele de igiena utilizate in exces in zona vaginala, de la un contact sexual neprotejat sau caracterul alcalin al spermei (afecteaza aciditatea din vagin si creste riscul de aparitie a infectiilor vaginale.

De asemenea, infectia poate fi transmisa de catre barbati mai multor persoane de sex feminin cu care interactioneaza sexual.

Riscurile infectiilor vaginale netratate

Depistarea rapida a infectiilor vaginale este esentiala pentru a te feri de riscul afectiuni medicale mai grave. Printre acestea se numara nasterea prematura, infectiile post-histerectomie, infertilitate si riscul crescut de a contracta alte infectii cu transmitere sexuala.

Statistica oficiala pentru Romania arata ca peste un milion de persoane sunt afectate de o infectie cu transmitere sexuala. Neoficial, cifra se apropie de 10 milioane, dintre care o mare parte sunt femei afectate de infectiile vaginale.

Depistarea din timp a acestora, cu ajutorul testelor rapide de infectii vaginale de la Veneris, este esentiala pentru sanatatea ta!

Advertorial

Sursa foto: veneris.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare