Boli

#rinichi #infectia urinara # infectia urinara netratata #pielonefrita

Infectia urinara netratata

infectia urinara este de fapt infectia vezicii urinare si este intalnita in special in randul femeilor. Aceasta infectie se trateaza foarte usor cu antibiotice, lasata insa netratata este foarte periculoasa, chiar fatala.

Infectia urinara trece de la sine in foarte rare cazuri. Acest lucru se intampla doar in cazul persoanelor care au un stil de viata sanatos, consuma alimente si lichide care duc la eliminarea naturala a bacteriilor din organism.

Infectia urinara nu se transmite de la persoana la persoana si este cauzata de bacteriile prezente in organism, in special E. Coli, care traieste in fecalele umane.

Inceperea vietii sexuale poate duce la infectia urinara, anumiti medici numind aceasta afectiune "boala lunii de miere".
 

Semnele infectiei urinare


Primul semn al infectiei urinare este senzatia permanenta de urinare, chiar daca in timpul acestui proces se elimina foarte putina urina sau chiar deloc.

Daca experimentezi acest simptom este indicat sa mergi de urgenta la medic, pentru a incepe tratamentul cu antibiotice. Lasata netratata, infectia urinara duce la urinare dureroasa sau chiar incapacitatea de urinare.
 

Complicatiile infectiei urinare


Infectiile urinare pot aparea la orice varsta, insa se trateaza foarte usor. Infectia urinara netrata poate duce la distrugerea sistemului urinar, a rinichilor, punand in periculo chiar viata.

Iata mai jos cateva din cele mai grave complicatii ale infectiei urinare netratate:
 

Pielonefrita


Cele mai multe infectii urinare apar in urma contaminarii uretrei cu bacterii. Aceste bacterii circula din uretra catre vezica urinara , cauzand infectii. Bacteriile din vezica urinara provoaca simptome precum durere la urinare sau urinari frecvente.

Fara tratament prompt, contaminarea cu bacterii duce la infectii serioase ale rinichilor. Pielonefrita este o infectie grava, care poate duce la distrugerea rinichilor.
 

Sepsis


Bacteriile care cuazeaza infectia rinichilor pot ajunge in circulatia sangelui. Astfel, aceasta infectie cuprinde intreg organismul, ducand la sepsis. Sepsisul este raspunsul sistemului imunitar la bacterii si poate duce la inflamatii si diverse afectiuni metabolice.

Printre simptomele sepsisului se numara febra, tensiune arteriala scazuta sau palpitatii. Sepsisul poate duce la distrugerea organelor, ceea ce pune viata in pericol.
 

Distrugerea rinichilor


Infectiile urinare netratate duc la distrugerea rinichilor, in special in randul copiilor. Distrugerea rinichilor duce la tensiune arteriala ridicata, o afectiune extrem de grava.
 

Nastere prematura


Sarcina cauzeaza schimbari fizice care maresc riscul de infectii urinare. Infectiile urinare in timpul nasterii reprezinta un factor de risc atat pentru mame cat si pentru fat.

Bacteriile care duc la infectii urinare pot interveni in procesul de dezvoltare al fatului, ducand la greutate mica la nastere. De asemenea, femeile insarcinate care sufera de infectii urinare intra in travaliu mult mai repede si nasc prematur.

Controlul de rutina pentru depistarea infectiilor urinare in cazul femeilor insarcinate scade riscul aparitiei acestor complicatii serioase.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare