Boli

#pneumonii #viroze respiratorii #gripa

Inca trei romani au murit din cauza gripei! Harta celor mai "afectate" orase

Intre 9 si 15 ianuarie, trei persoane au murit din cauza gripei, a anuntat joi, intr-o informare saptamanala, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

"Au fost inregistrate 3 decese noi la cazuri de infectie respiratorie acuta severa confirmate cu virus gripal, din care 2 cu tipul A, subtip H3N2 si unul cu tipul A, nesubtipat. Numarul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 9, din care 8 cu tipul A, subtip H3N2 si unul cu tipul A, nesubtipat", precizeaza CNSCBT 

Potrivit CNSCBT,  dintre cele 9 persoane decedate 5 sunt femei si 4 barbati, iar 8 persoane decedate aveau conditii medicale pre-existente. Persoanele care au murit din cauza gripei nu erau vaccinata.

“La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, infectiile acute ale cailor respiratorii superioare si pneumonii) a fost de 101.626, cu 43,1% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (71.003) si cu 15,1% mai mare comparativ cu cel intregistrat in saptamana anterioara (88.286)", precizeaza CNSCBT.

In acelaşi interval, au fost diagosticate 17 cazuri de infectii respiratorii acute severe (SARI), cu 11 mai multe fata de aceeaşi perioada a sezonului precedent şi cu doua mai multe fata de saptamana precedenta.

Pana la 15 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 475.618 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

intre 9 si 15 ianuarie, la nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS şi pneumonii) a fost de 101.626, cu 43,1%  mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeaşi saptamana a sezonului precedent (71.003) şi cu 15,1% mai mare comparativ cu cel intregistrat in saptamana anterioara (88.286).

“Activitatea gripala a evoluat cu intensitate medie, cu tendinta de extindere regionala in zona de sud-est (Bucuresti, Constanta, Olt, Dambovita), zona de nord-est (Iasi, Suceava, Botosani, Neamt), cu raspandire locala (Alba, Bihor, Cluj, Brasov) si cazuri sporadice in unele judete”, precizeaza CNSCBT.


 

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare