Boli

#implant dentar #stomatolog

Implanturile dentare - secretul zambetului fermecator! Ce sa faci pentru a le creste rezistenta?

Implanturile dentare reprezinta o solutie moderna, inovatoare si extrem de eficienta prin care poti acoperi golurile lipsa din dantura. Cu ajutorul lor, iti poti reface dantura si poti obtine un zambet fermecator, care va atrage toate privirile!

 

Daca ai o stare de sanatate buna, alege acest tratament de refacere a danturii, iar calitatea vietii tale va fi imbunatatita imediat. Implantul va arata si se va simti la fel ca un dinte natural, vei putea manca orice aliment iti doresti si vei zambi fara retineri, din tot sufletul. In plus, despre implanturile dentare trebuie sa stii ca nu se cariaza. Ele pot rezista in cea mai buna forma toata viata, daca sunt ingrijite corespunzator.

Cum sa le prelungesti rezistenta?

1. Periaza-ti dintii cu atentie

Multe persoane isi periaza dintii in graba, asa ca numeroase resturi alimentare raman in zonele ascunse ale cavitatii bucale, determinand aparitia in timp a problemelor de natura stomatologica.

Daca ai apelat la tratamentul cu implanturi dentare, cu siguranta iti doresti sa te bucuri de ele toata viata. De aceea, trebuie sa stii ca este recomandat sa realizezi un periaj dentar de cel putin 2 ori pe zi cu ajutorul unei periute cu peri moi.

Atentie! Curatarea agresiva a dintilor nu va garanta eliminarea tuturor resturilor alimentare, dar ti-ar putea provoca rani in cavitatea bucala, precum si alte probleme.

2. Foloseste si metodele complementare de ingrijire a dintilor

Prin intermediul periajului, vei reusi sa indepartezi doar o parte din bacteriile care se acumuleaza in gura. In spatiile interdentare sau in alte zone ale danturii, periuta obisnuita nu va putea patrunde, motiv pentru care este esential sa folosesti si alte metode de curatare a dintilor, asa cum este dusul bucal, apa de gura sau ata dentara.

3. Evita obiceiurile daunatoare

Pentru ca dantura obtinuta in urma tratamentului cu implanturi dentare sa se mentina intr-o stare buna toata viata, trebuie sa renunti la obiceiurile care iti pot face “daune” in interiorul cavitatii bucale. Spre exemplu, daca obisnuiai sa rupi etichetele cu dintii, nu ar mai trebui sa faci asta, deoarece iti poti deteriora si destabiliza dantura. 

Totodata, trebuie sa stii ca fumatul este un viciu extrem de daunator pentru gingii si dinti. De aceea, este indicat sa renunti complet la acest viciu (daca il ai) sau sa reduci numarul de tigari consumate pe zi.

4. Evita alimentele tari

Rezistenta implanturilor dentare poate avea de suferit daca vei consuma des alimente dure precum alunele, fisticul sau nucile. Incearca sa le consumi mai rar si foloseste intotdeauna un instrument special pentru a le decoji.

5. Mergi frecvent la o clinica stomatologica

Preventia este cea mai buna masura pe care o poti lua pentru dantura ta. Asadar, este important sa te prezinti la doctor preventiv, pentru a te asigura ca totul este in regula. Nu trebuie sa astepti sa te doara ceva ca sa programezi o vizita la o clinica stomatologica!

Acestea sunt cele mai utile sfaturi de care poti tine cont pentru a creste rezistenta tratamentului cu implanturi dentare. El reprezinta cea mai buna optiune de refacere a danturii si de a obtine un zambet seducator!

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare