Boli

#implant dentar #preturi implant dentar #dantura #dinti frumosi

Implant dentar pentru dinti frumosi

Implantul dentar este absolut necesar pentru persoanele care, dintr-un motiv sau altul si-au pierdut unul sau mai multi dinti. Aceste implanturi au un aspect natural, iar medicul stomatolog ii va face in acest fel incat sa se integreze perfect in dantura existenta, atat ca si forma si dimensiune, cat ca si nuanta.

Cine isi poate face un implant dentar


Implantul dentar este potrivit oricarei persoane careia ii lipseste unul sau mai multi dinti. Indiferent ca dintele lipseste din cauza unui accident, a unor boli sau a complicatiilor dentare, medicul va reusi cu siguranta sa iti redea o dantura impecabila si un zambet de invidiat.

Aceste implanturi se pot face oricarei persoane, indiferent de varsta. De obicei persoanele trecute de 60 de ani considera ca varsta este un impediment in ceea ce priiveste implantul dentar, dar in realitate se considera ca un pacient caruia i se poate extrage un dinte, este un candidat ideal pentru implantul dentar. Totusi, in cazul persoanelor care inca nu au implinit inca 18 ani, medicul stomatolog trebuie sa se asigure ca procesul de crestere este finalizat inainte de a lua in cancul varianta implantelor.
 

Cum se efectueaza un implant dentar


Implantul dentar este un surub din titan care se invereaza in osul maxilar sau mandibular. Asadar, inainte de orice se curata zona, se face o anestezie locala, iar apoi se insurubeaza implantul. Desigur, inainte de marele pas medicul stomatolog ia masura spatiului interdentar si stabileste care este marimea pe care trebuie sa o aiba implantul.

In cazul in care pacientul prefera, se poate face si o anestezie totala - de cele mai multe ori acest tip de anestezie ofera o stare de liniste pacientului careuia i se va face implantul.

In cazul in care nu vrei sa ramai fara dinti in perioada in care se construieste surubul, poti opta pentru o coroana dentara sau proteza provizorie pentru perioada respectiva.
 

Implantul dentar, o interventie nedureroasa


Pentru ca implantul dentar se va face sub anestezie (locala sau generala), pacientul nu va simti absolut nimic in timpul interventiei. Este totusi posibil sa apara mici dureri, dar si umflaturi in primele zile de la implantare. In acest sens medicul stomatolog iti va recomanda cu siguranta o serie de analgezice usoare.

Totusi, in primele zile de la implant este recomandat sa nu tratezi dintele ca pe cel propriu si sa eviti sa consumi si sa musti din alimente tari. Cel mai bine este ca in primele zile de la implant sa ai o alimentatie bazata pe alimente care nu trebuie sa fie intens mestecata, ci mai degraba inghitite cu usurinta.
 

Pretul unui implant dentar


In principiu costul unui implant dentar depinde de o serie de factori, printre care:

- pretul materialelor din care este facut implantul
- costurile legate de interventia chirurgicala ( lubrifianti sterili, clichid steril pentru racire etc.)
- pretul salii de operatie
- manopera chirurgului si a personalului implicat
- amortizarea echipamentelor specifice.

In functie de toate acest lucruri, implantul dentar poate costa intre 250 si 2000 de euro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare