Boli

#tratament homemade #tratament herpes #herpes #tratament

Herpes? 8 tratamente homemade pentru a scapa rapid de aceasta problema

Herpesul este o infectie cauzata de HVS sau virusul herpes simplex. Acesta se manifesta sub forma unei basici mici, rosii, umflate si umplute cu un lichid si poate aparea in apropierea buzelor, a ochilor sau organelor genitale.

Herpesul poate fi tratat in mod eficient si acasa, cu ajutorul unor remedii naturale, simple si rapide. Iata opt tratamente homemade pentru a scapa de aceasta problema.

1. Ulei de masline

Uleiul de masline este cunoscut pentru puterea de a hidrata pielea. Acesta este bogat in antioxidanti si se afla printre cele mai bune remedii pentru a scapa de herpes.

Intr-o oala pune ulei de masline, ulei de lavanda si ceara de albine si incalzeste-le. Lasa amestecul sa se raceasca si apoi aplica-l pe zona infectata.

2. Echinaceea

Echinaceea este o planta perene utilizata drept remediu al medicinei traditionale, avand proprietati antivirale. Toate partile acestei plante, florile, frunzele si radacinile pot fi folosite pentru a vindeca herpesul.

Poti consuma echinaceea sub forma de ceai, suc sau pastile. Indiferent de forma aleasa, asigura-te ca administrezi doza recomandata zilnic.

3. Pachet de gheata

Gheata reprezinta cea mai simpla metoda pentru a scapa de herpes, aceasta oferind o buna ameliorare a durerii. Pentru a prepara acest tratament, respecta urmatorii pasi:

  • Ia cateva cuburi de gheata si zdrobeste-le;
  • Pune gheata zdrobita intr-o punga de plastic;
  • Infasoara punga intr-o carpa subtirica;
  • Asaza punga pe herpes timp de 10-15 minute;
  • Poti repeta metoda de mai multe ori.

4. Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este benefic pentru numeroase probleme de sanatate, iar herpesul nu face exceptie. Acesta poate fi folosit si pentru cavitatea bucala – pune putina apa intr-un pahar si adauga cateva picaturi de ulei de arbore de ceai. Clateste apoi gura de mai multe ori cu acest amestec, fara a inghiti.

Pentru herpesul genital poti aplica cu mare atentie cateva picaturi de ulei de arbore de ceai pe zona infectata.

5. Pliculete de ceai

Ceaiul negru este cunoscut pentru proprietatile sale antivirale si antiinflamatorii. Pregateste o ceasca de ceai negru cu ajutorul unui pliculet de ceai si lasa-l sa se raceasca. Dupa racire, aplica pliculetul pe zona infectata si lasa-l sa actioneze pentru 5 minute. Pentru a obtine rezultatul dorit, poti repeta procesul de doua – trei ori pe zi.

6. Gel de Aloe Vera

Aloe Vera are puternice proprietati naturale de vindecare si este folosit pentru o gama larga de probleme de sanatate. Pentru a calma mancarimea si roseata, aplica gelul de aloe vera direct pe afectiune.

7. Miere de Manuka

Proprietatile mierei de Manuka sunt unele antibacteriene si antivirale, ajutand la vindecarea rapida a herpesului. Este extrem de simplu de folosit, fiind nevoie doar sa aplici putina miere pe zona afectata.

8. Ulei de oregano

Uleiul de oregano, puternic antiviral, poate ajuta la ameliorarea simptomelor virusului herpes simplex si la recuperarea rapida a basicilor specifice. Acesta poate fi utilizat atat singur, fiind aplicat direct in zona cu infectie, cat si in combinatie cu uleiul de nuca de cocos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare