Boli

# cum sa te racoresti # bere canciula #canciula #alimentatie canicula

Greseli pe care le faci la plaja: iata cum iti pui viata in pericol pe canicula

Temperaturile din ultimele zile au tot depasit 40 de grade si nici macar la umbra nu ne-am putut ascunde de canicula. Prin urmare, trebuie sa fim foarte atenti cu ce mancam, ce bem, si cum ne expunem la soare, altfel putem face niste greseli care ne pun sanatate si chiar viata in pericol. Iata la ce trebuie sa avem grija mai ales cand facem plaja:

1. Nu bea lichide prea reci 

Ai senzatia ca daca vei consuma un suc rece sau apa rece te vei simti mai bine. Nu, nu te vei racori, ci, dimpotriva, capacitatea corpului tau de a-si regla temperatura va fi data peste cap. Nu doar ca vei transpira mai mult, dar vei resimti canicula chiar mai puternic. De asemenea, medicii nu recomanda sa faceti dus cu apa foarte rece si nici sa va aruncati in apa marii daca aceasta este prea rece. Riscul de soc este destul de mare daca pielea si corpul sunt foarte fierbinti. 

2. Nu consuma alcool 

O bere rece intra mai bine pe plaja? Nimic mai gresit! Combinatia te poate ucide, mai ales pe canicula. Alcoolul este diuretic, adica duce la deshidratare. Totodata, interfereaza cu capacitatea corpului de a-si regla temperatura. Dilateaza vasele de sange, exact ca si caldura. Aceasta combinatie creste riscurile pentru sanatate, putand duce inclusiv la deces, scrie opiniatimisoarei.ro. De asemenea, nu sunt recomandate nici sucurile, bauturile carbogazoase sau alte combinatii cu alcool. Nici cafeaua nu este indicata. 

3. Nu te supraexpune la soare pe canicula

Vrei sa te bronzezi mai repede si crezi ca daca stai la soare chiar si in timpul pranzului, cand canicula este la apogeu, vei reusi sa obtii bronzul mult dorit. Gresit! Pielea ta se va arde, mai ales daca nu este protejata corespunzator, creste pericolul de deshidratare, iar insolatia poate duce chiar la deces. 

Vara este inca in toi, asa ca nu te grabi sa te supraexpui la soare. Consuma multe lichide, mai ales apa plata, nu foarte rece, si fereste-te de soare mai ales in timpul pranzului. 

Daca ti-a placut acest articol, atunci citeste si Cum sa-ti calmezi arsurile solare cu produse naturiste 

sau Ghidul de supravietuire pe canicula, intocmit de un medic celebru!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare