Boli

#igiena #bacterii #germeni

Gesturi frecvente care transmit germeni

Te speli in mod frecvent pe maini, nu consumi alimente direct in supermarket si in general esti o persoana care tine foarte mult la igiena? Ei bine, trebuie sa stii ca fara sa iti dai seama, faci in mod frecvent anumite gesturi care pot transmite germeni .


Nu speli fructele cu coaja


Chiar daca nu consumi coaja bananei sau a portocalei, este totusi recomandat sa speli fructul inainte de a-l desface sau sa te speli pe maini dupa ce l-ai decojit. Nu uita ca suprafata frunctului este totusi foarte murdara si ca dupa ce o cureti, bacteriile si germenii raman pe suprafata mainilor tale, cu care vei duce alimentul la gura.


Nu cureti manerele si balustradele din casa


Manerele si balustradele din casa ta sunt foarte murdare chiar daca acest lucru nu este vizibil cu ochiul liber. Cele mai murdare sunt in general cele de la usile de la intrarea in locuinta, insa este recomandat sa le cureti  pe toate saptamanal cu un produs dezinfectant .  Nu uita ca dupa ce deschizi usa de la bucatarie, te asezi direct la masa, iar fara sa stii, pe pielea ta se afla particule de murdarie care iti pot provoca diverse probleme, mai ales daca sistemul tau imunitar nu este foarte  puternic.


Mergi incaltat prin casa


Daca iti uiti cheile in dormitor si te-ai incaltat deja, este foarte posibil sa intri incaltat in camera si sa le cauti, fara sa realizezi ca aceasta metoda este una prin care imprastii foarte multe bacterii. Cel mai bine ar fi sa incerci s ate descalti la intrare si sa lasi pantofii acolo, indiferent de situatie. Daca totusi se intampla sa fii nevoit sa intri incaltat, nu uita sa dezinfectezi podeaua imediat ce ajungi acasa.


Este destul de neplacut sa imprastii prin casa bacterii si chiar paraziti , mai ales daca ai copiii mici care isi petrec foarte mult timp jucandu-se pe jos.


Pui des mainile pe fata


Medicii sustin ca atingerea fetei, mai ales in zona nasului, a ochilor si a buzelor este cea mai frecventa metoda prin care se transmit germenii si bacteriile. Evita sa pui mainile pe fata inainte de a te spala bine si chiar de a te dezinfecta. Chiar daca ti-a iesit un cos si simti nevoie sa te ocupi de el atunci cand esti la locul de munca, incearca sa igienizezi mai intai mainile si sa rezolvi problema cu ajutorul unui servetel curat (neparfumat).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului