Boli

#afectare memorie #obiceiuri nesanatoase #memorie

Factorii nebanuiti care-ti afecteaza memoria

Ai putea crede ca inaintarea in varsta esti singura responsabila de afectarea memoriei. Lipsa somnului odihnitor si anumite tratamente medicale sunt dar cativa dintre factorii zilnici care iti afecteaza memoria.

Disfunctii ale tiroidei

Daca glanda tiroida nu functioneaza normal, se prea poate sa treci prin stari in care iti este excesiv de cald, excesiv de frig, prin stari de anxietate si de depresie. Chiar daca tiroida nu are un rol specific in buna functionare a creierului, afecteaza alte procese din organism care-ti tulbura memoria.

Bufeurile

Cu fiecare bufeu resimtit, o ceata se lasa peste creier. Mai cu seama in cazul femeilor la menopauza, bufeurile le fac sa uite anumite chestiuni pe care altfel le-ar fi tinut minte fara probleme, spune medicul Majid Fotuhi, fondatorul Ceentrului NeurExpand din Luterville (SUA).

Lipsa somnului odihnitor

O noapte pierduta nu te va face sa uiti numele colegului. Insa persoanele care nu se odihnesc o perioada lunga de timp, care dorm prost si agitat sufera si de o memorie deficitara si de dificultati de concentrare, precum si de o viteza redusa de reactie.

Anxietatea si depresia

Depresia, starile de anxietate, tulburarile bipolare intrerup circuitele neuronale care au ca efect probleme severe de memorie. Perioadele lungi in care corpul produce in exces cortizol, hormonul stresului, fac ca sinapsele din creier - acele punti prin care comunica celulele intre ele - sa se piarda, motiv pentru care individul va prezenta dificultati in crearea si amintirea unor parti din trecut.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare